3 tratamente ideale pentru redarea sănătăţii pielii, după sezonul cald

Îngrijirea pielii toamna trebuie să graviteze în jurul tratamentelor. Iată câteva dintre ele, pentru un aspect sănătos!
  • Publicat:
3 tratamente ideale pentru redarea sănătăţii pielii, după sezonul cald
FOTO: 123rf.com / 3 tratamente ideale pentru redarea sănătăţii pielii, după sezonul cald

Indiferent de perioada anului în care ne aflăm, pielea necesită atenţie şi, mai ales, în sezonul rece, trebuie să o îngrijim aşa cum se cuvine pentru a-i reda echilibrul după expunerea la soare, apă sărată, clor, nisip şi vânt în timpul verii. Aceşti factori determină creşterea stratului de celule moarte ale pielii şi afişarea unui aspect tern, uscat, lipsit de strălucire. Dr. Adina Şerban, specialist dermatolog, recomandă cele mai eficiente tratamente care pot reîmprospăta aspectul tenului, îndepărtând aceste efecte.

După expunerea la soare din timpul verii, tenul poate dezvolta pigmentare neregulată, xeroză (uscăciune), roşeaţă sau vase sparte şi un proces de degenerare a fibrelor de elastină din piele numit elastoză solară, însoţit de pierderea elasticităţii pielii. Pentru a contracara aceste efecte, tratamentele laser pot fi folosite complementar. Astăzi, pe piaţă există multe opţiuni dintre care pacienţii pot alege, în funcţie de gravitatea problemei care se doreşte a fi tratată, de prezenţa altor afecţiuni ale pielii (cum ar fi capilare sparte, pistrui sau pete solare, pori mari etc.) şi stilul de viaţă al pacientului.

Tratamentul cu laserul fracţionat eCO2

Tratamentul cu laserul fracţionat eCO2 este recomandat atunci când se doreşte o uniformizare a texturii şi pigmentării epidermului, efect obţinut printr-un proces de coagulare a proteinelor din stratul superficial al pielii. Procedura este cunoscută şi drept “peeling laser”, având avantajul unei perioade minime de recuperare.

“Tot cu acest aparat putem efectua o stimulare profundă a fibrelor de colagen cu ajutorul fasciculelor de energie absorbite de apă din dermul profund. Acest proces este urmat de inflamaţie şi promovarea fibroblastelor, celule cheie în procesul de neocolageneză. Care urmare, pielea devine mai fermă, ridurile se strâng, sunt diminuate. Perioada de recuperare este de până la o săptămână, dar de obicei durează chiar mai puţin”, asigură Dr. Adina Şerban, dermatolog.

Tratamentul cu laserul vascular PDL Vbeam

Laserul vascular PDL Vbeam este eficient în cazul pacienţilor care au dezvoltat roşeaţă, asociată cu efelide, pistrui, pete pigmentare, asigurând o fotorejuvenare a pielii. Fasciculul laser este absorbit de pigmentul roşu şi negru în acest caz, rezultatul fiind diminuarea pigmentării şi roşeţei.

Peelingurile chimice

Peelingul chimic este una dintre tehnicile non-chirurgicale prin care pot fi tratate într-un timp relativ scurt cele mai întâlnite imperfecţiuni ale tenului: hiperpigmentare ca urmare a expunerii la soare, semnele lăsate în urmă de acnee sau ridurile fine.

“Procedura presupune o exfoliere la adâncime controlată a epidermului şi îndepărtarea cu ajutorul unei substanţe chimice a stratului superior de celule moarte a pielii. Astfel este stimulată regenerarea celulară, lăsând în urmă un ten cu aspect vizibil întinerit, mai neted, luminos şi cu o textură uniformă. În cazul unui peeling superficial, de suprafaţă, tenul va capăta aspectul dorit imediat după procedură, însă în cazul peelingurilor în profunzime ne putem aştepta la apariţia rosetei şi, uneori, la umflarea feţei, efecte care vor dispărea în aproximativ trei zile până la o săptămână”, explică dermatologul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”