10 trucuri pentru un ten strălucitor

Primele raze de soare şi explozia de ghiocei şi zambile ne îndeamnă, parcă, să ne uităm cu mai multă atenţie în oglindă. Şi pentru a fi mulţumite de ceea ce vedem, nu ne-ar strica nişte sfaturi avizate
  • Publicat:
10 trucuri pentru un ten strălucitor

 

Primele raze de soare şi explozia de ghiocei şi zambile ne îndeamnă, parcă, să ne uităm cu mai multă atenţie în oglindă.

Şi pentru a fi mulţumite de ceea ce vedem, nu ne-ar strica nişte sfaturi avizate.

Iată mai jos 10 trucuri pentru ca tenul tău să radieze instant oferite de Ioana Silvia Simian, medic dermatolog:

  1. Pregăteşte rapid tenul printr-o demachiere atentă, curatându-l cu mişcări blânde, fără a freca insistent.
     
  2. Imediat după demachiere aplică un gomaj blând; pentru a fi sigură că pielea nu se va irita, înaintea gomajului, îmbracă faţă într-un strat fin de ulei sau cremă. Masează cu mişcări blânde, circulare, insistând în zona T. Nu ignora buzele şi decolteul. Clăteşte apoi cu un gel de spălare fără săpun, folosind apă călduţă din abundenţă. Tamponează uşor cu prosopul. Acelaşi gomaj îl poţi aplică pe tot corpul.
     
  3. După exfoliere, pielea este pregătită să primească o cremă hidratantă. Alege cu grijă, optând pentru creme ce au la bază uleiuri vegetale sau alte baze uşor grase, dar şi umectanţi care vor atrage apă din exterior (uree, glicerină, propilen glicol); un adaos de alfa hidroxiacizi ar fi ideal, pentru că ajută la refacerea celulelor pielii.
    Aplică crema într-un strat generos, las-o să acţioneze câteva minute, după care îndepărtează excesul cu o dischetă demachiantă. Poţi aplica crema de faţă când stai sub duş, pentru că umiditatea din jur o va transformă într-un miracol pentru piele.
     
  4. Fă acelaşi lucru cu crema de corp. Pentru a obţine maximul de hidratare şi îngrjire, aplică crema pe pielea uşor umedă în primele 3 minute după duş.
     
  5. Dacă pielea ta nu este sensibilă, înainte de aplicarea cremei poţi opta pentru un tonic; cel mai indicat ar fi să îl aplici doar pe zona predispusă la acumulare de sebum; evită obrajii şi tâmplele pentru că pielea se usucă, se deshidratează uşor la acest nivel.
     
  6. Pentru a avea buze netede, apelează la atât de cunoscuta vaselină (petrolatum). Este cea mai bună şi mai ieftină soluţie pentru buzele uscate şi crăpate. Acestea vor fi reparate în câteva secunde.
     
  7. Foloseşte o cremă pe bază de vitamina K sau un amestec de fructe care o conţin (avocado, prune, pere) pentru a reduce aspectul cearcănelor. Aceasta intervine direct la nivelul vaselor de sânge vizibile prin pielea subţire de sub ochi.
     
  8. Reduci rapid pungile de sub ochi, aspectul de ochi umflaţi dacă aplici pe zona perioculară o linguriţă, o punguţă de ceai pe care le-ai ţinut ceva timp la rece. Poţi reduce edemul periorbital şi prin aplicarea cafelei pe această zona; ea are efect vasoconstrictor şi stimulează mobilizarea apei din ţesuturi.
     
  9. La final pulverizează un strat fin de apă minerală peste faţă. Nu ai nevoie de formule elaborate de ape termale, apa pe care o bei este cea mai bună.
     
  10. Pentru un plus rapid de strălucire şi sănătate, dormi cu o mască hidratantă întinsă fin pe faţă.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”