Fondul de ten – baza frumusetii tale

Aplicarea fondului de ten poate fi considerata cea mai importanta etapa in realizarea machiajului. Dar nu numai aplicarea este importanta ci si alegerea corecta a fondului de ten in functie de varsta ta si de tipul tau de piele.
  • Publicat:
Fondul de ten - baza frumusetii tale
Fondul de ten - baza frumusetii tale

Aplicarea fondului de ten poate fi considerata cea mai importanta etapa in realizarea machiajului. Dar nu numai aplicarea este importanta ci si alegerea corecta a fondului de ten in functie de varsta ta si de tipul tau de piele.

Pregatirea pentru aplicarea fondului de ten este foarte importanta. Curata bine tenul, indepartand orice urma de fard. Foloseste o crema exfolianta si apoi una hidratanta. Daca ai cearcane, nu folosi prea mult machiaj in acea zona pentru ca pielea din jurul ochilor este foarte fina si machiajul folosit in exces poate amplifica ridurile.

Foloseste un corector de buna calitate, special conceput pentru acoperirea cearcanelor. Aplica putin corector pe care sa il intinzi delicat cu degetul sau cu o pensula moale care sa indeparteze excesul. Corectoarele cu pigmenti galbeni te ajuta sa maschezi cearcanele gri, violete sau maro.

Corectoarele cu nuante de verde acopera foarte bine petele rosii de pe piele. Alege corectoarele hidratante sub forma de crema sau baton. Daca un corector este hidratant nu iti va usca pielea fina din jurul ochilor si nu va patrunde in interiorul ridurilor din jurul ochilor, amplificandu-le. Vei arata odihnita chiar daca nu este asa.

Creioanele dermatografe corectoare contin un pigment special care reflecta lumina si fac in asa fel incat oboseala sa dispara de pe fata ta. Foloseste-le peste fondul de ten, aplicandu-le in zonele din jurul gurii, ochilor, pe mijlocul fruntii si pe ridurile din jurul nasului.

Pentru a alege corect fondul de ten trebuie sa stii mai intai care este tipul tau de ten: gras, uscat sau mixt. Apoi poti alege culoarea adecvata pentru tine. Testeaza intotdeuana fondul de ten pe barbie, pe pielea curata (nu testa pe partea superioara a mainii pentru ca pielea are o alta culoare decat cea a tenului tau). Culorile de bej si cele de nuanta piersicii sunt potrivite pentru un ten de o culoare mai inchisa in timp ce pentru tenurile mai pale sunt recomandate nuantele de roz pal fara tonuri de galben.

Exista numeroase tipuri de fonduri de ten: hidratante, ultrahidratante, cu efect de lifting, mate, cu putere de acoperire mare, etc. Dintre atatea optiuni este destul de dificil sa alegi ceea ce ti se potriveste perfect. Alegerea corecta iti face tenul sa arate impecabil si cat mai natural. De aceea, atunci cand iti alegi fondul de ten nu trebuie sa tii cont numai de culoarea tenului cat si de varsta si tipul tau de ten.   

20 de ani
Daca ai in jur de 20 de ani, ai nevoie de un fond de ten cu o putere redusa de acoperire, in functie si de imperfectiunile pe care doresti sa le acoperi. Ai nevoie de un fond de ten care iti hidrateze pielea si care sa ramana la locul lui timp de 12 ore. Cele mai bune sunt cele sub forma de crema sau spuma.

Un fond de ten sub forma de spuma are o textura foarte delicata si din aceasta cauza se intinde perfect. In zilele caniculare nu mai ai de ce te teme. Fondul tau de ten nu va curge. Acestea sunt foarte usor de aplicat. Fondurile de ten lichide sunt usoare si sunt destinate in special celor care nu vor decat isi uniformizeze culoarea tenului. Nu au o putere foarte mare de acoperire si sunt concepute pentru pielea tanara. Daca vrei sa arati cat se poate de natural, aceasta este alegerea potrivita.

30 de ani
Odata cu trecerea anilor apar si ridurile… Din aceasta cauza exista fonduri de ten menite sa le acopere sau chiar sa le estompeze. De cele mai multe ori fondurile de ten concepute pentru femeile de peste 30 de ani au o putere mai mare de acoperire. Acestea mai au in compozitia lor anumiti agenti care pot ajuta la estomparea ridurilor.

De asemenea, daca ai peste 30 de ani poti alge fondurile de ten hidratante si cele cu vitamine. Vitaminele care ar trebui sa se gaseasca intr-un fon de ten sunt E, F si B5. Pentru pielea sensibila sunt recomandate fondurile de ten cu apa termala sau extracte de plante. Fondurile ce contin cantitati mici de particule stralucitoare iti pot face tenul luminos. Aceste particule care reflecta lumina distrag atentia de la eventualele imperfectiuni.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Machiaj perfect pentru intreaga zi
Machiaj perfect pentru intreaga zi
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân