Consuma pilulele verii pentru un bronz sanatos!

Conceptul de „frumusete din interior” inseamna administrarea diverselor suplimente sub forma de comprimate, fiole, bauturi si shake-uri ce contin in principal vitamine, minerale, acizi grasi, etc.
  • Publicat:
Consuma pilulele verii pentru un bronz sanatos!
Consuma pilulele verii pentru un bronz sanatos!

Dupa castigarea bataliei cosmeticelor si dermatocosmeticelor impotriva degradarii pielii, industria frumusetii a lansat o alta arma puternica in sprijinul unei aparitii de senzatie: cosmetica orala. Sa aflam cum functioneaza!

Conceptul de „frumusete din interior” inseamna administrarea diverselor suplimente sub forma de comprimate, fiole, bauturi si shake-uri ce contin in principal vitamine, minerale, acizi grasi, extracte de plante, uleiuri esentiale, enzime, coenzime, aminoacizi, drojdii, extracte marine.

Acestea sunt destinate reechilibrarii epidermei afectate de poluare, stres, ultraviolete, radicali liberi si carente alimentare. Daca in pragul primaverii sunt recomandate in special cosmeticele orale destinate detoxifierii pielii, pe parcursul verii, puteti folosi cosmetice orale care va ajuta sa profitati din plin de beneficiile soarelui.

In plus, pe langa astfel de cosmetice orale, puteti lua si suplimente ce contin vitamina D si calciu, stiut fiind efectul miraculos al ultravioletelor asupra fixarii calciului in oase. Asadar, pentru a pregati pielea pentru un soare puternic, cosmetica orala poate fi de un real ajutor.

Elemente esentiale pentru a face plaja in siguranta

Fara a inlocui protectia solara, ce se aplica extern si se constituie intr-un ecran solar, suplimentele pregatesc pielea cu cel putin o luna inainte si asigura un bronz uniform timp de 2 saptamani dupa vacanta.

Aceste produse sunt bogate in acizi grasi esentiali, acizi grasi polinesaturati de origine marina EPA si DHA ce mentin elasticitatea pielii. Bineinteles, piesa de rezistenta este beta carotenul natural asociat cu vitamina E, zinc, seleniu si vitaminele B.

Pe parcursul verii si in special a bailor de soare intense, este nevoie si de suplimente care sa contina o doza mare de vitamina C, ce parti­cipa la sinteza colagenului, precum si din vitamina PP, deosebit de utila epi­dermei dupa expunerea la soare.

Intru­cat, la plaja, pielea tinde sa se deshidra­teze, suplimentele sunt destinate hranirii si rehidratarii prin complexele de acizi grasi, extract de coacaze si vitamina E.

Este evident ca, pentru un tratament complet, ele trebuie insotite de diverse terapii externe specifice zonelor de interes, ce vizeaza rehidratarea si hranirea eficienta. Produsele cosmetice orale se iau de preferinta dimineata cu multa apa, iar ele actioneaza in cateva ore dupa ce au difuzat in corp.

Efectele generale se resimt dupa 2, 3 saptamani de la inceperea curei si nu sunt recomandate gravidelor sau femeilor care alapteaza.

Un medicament pentru accelerarea bronzului

Recent, cercetatorii amerciani au pus la punct un medicament ce grabeste procesul de pigmentare a pielii expuse la soare, dar care o fereste de efectul cancerigen al ultravioletelor (cele ce modifica ADN-ul epidermei si cauzeaza cancerul). Se cheama Melanotan-1 (MT-1) si este o versiune sintetica a hormonului ce stimuleaza secretarea melaninei, pigmentul responsabil de aspectul bronzat al pielii.

Persoanele carora li s-a administrat tratamentul s-au bronzat de 2 ori mai repede, iar bronzul a tinut cu 3 saptamani mai mult decat de obicei. Medicamentul mai sta o perioada in testari in Statele Unite si speram sa nu fie sabotat de industria producatoare de aparate de bronzat cu ultraviolete, pentru ca Melanotanului i se preconizeaza deja un succes urias.

In plus, se pare ca ajuta si la recolorarea parului incaruntit ceea ce inseamna si o lovitura pentru piata uriasa a vopselelor de par. Totusi, nu va grabiti sa-l cumparati de pe Internet, unde se vinde ilegal, intrucat testarile nu s-au terminat si trebuie cunoscute in totalitate eventualele efecte secundare.

Citeste si Expune-te inteligent si controlat la soare!

Foto: SHUTTERSTOCK

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân