5 pasi pentru maini mai tinere

Indiferent ca afara este foarte frig sau foarte cald, trebuie sa iti protejezi mainile.
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 pasi pentru maini mai tinere
5 pasi pentru maini mai tinere

Una dintre zonele care oglindesc cel mai bine trecerea anilor este pielea mainilor. Asadar, asigura-te ca le hidratezi, le exfoliezi si folosesti crema cu protectie solara nu doar pentru fata si decolteu. De astazi, acorda mainilor tale o atentie speciala si cu siguranta vor arata mai tinere cu cel putin cativa ani.

Protejeaza-le
Indiferent ca afara este foarte frig sau foarte cald, trebuie sa iti protejezi mainile. Pielea care le acopera este foarte subtire si lipsa protectiei adecvate poate duce la imbatranire.

Cand speli vasele in bucatarie sau faci curat prin casa, foloseste manusi din cauciuc sau latex, pentru a-ti proteja pielea de apa fierbinte/rece si de chimicalele din produsele folosite. Iar iarna nu uita sa porti manusi de fiecare data cand iesi din casa.

Exfoliaza-le

Gandeste-te cat de bine se simt fata si corpul tau imediat dupa exfoliere. Acest proces inlatura stratul de celule moarte si lasa pielea moale si catifelata. Altfel, lotiunea hidratanta pe care o folosesti va patrunde mult mai greu in epiderma.

Exfoliaza-ti mainile cel putin o data pe saptamana si in mod sigur vei observa ca pielea lor este mult mai fina. O alternativa "home made" poate fi amestecul de zahar brun cu ulei de masline. Iar dupa exfoliere fa-ti un masaj cu ajutorul unui albus de ou. Te vei simti minunat!

Pastreaza lotiunea la indemana
Incearca sa iti formezi un obicei ca de fiecare data dupa ce te speli pe maini sa aplici si un strat de crema hidratanta. In acest fel vei preveni uscarea lor excesiva, iar rezultatele vor fi vizibile chiar din prima zi. Poti sa alegi o crema pe baza de vitamina C sau E, care combate petele de pe maini ce apar o data cu inaintarea in varsta.

Hidrateaza cuticulele
Taierea cuticulelor este un proces destul de controversat. Dar daca le vei hidrata corespunzator, aspectul lor se va imbunatati si atunci nu iti vei mai pune problema scurtarii lor.

E destul de usor daca iti propui sa o faci de cateva ori pe saptamana, inainte sa te bagi in pat. Foloseste un ulei de unghii sau cuticule, aplica o picatura la baza fiecarei unghii si apoi maseaza usor. Nu doar cuticulele vor arata mai bine, dar si unghia va parea mai sanatoasa, mai stralucitoare.

Foloseste crema cu protectie solara
Mainile sunt expuse la soare de fiecare data cand conduci masina, spre exemplu. Si cu siguranta stii deja, soarele este unul dintre cei mai importanti factori ce duc la imbatranirea pielii.

Poate ca te vei obisnui mai greu sa o folosesti, dar mainile tale isi vor pastra mai mult timp tineretea. Pastreaza un tub mic de crema langa chei, astfel incat sa iti amintesti cu usurinta.

Tu cum iti pastrezi mainile tinere?

Citeste si Tinerete, sanatate si frumusete cu… mere

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”