17 de pasi spre frumusete

Este foarte important sa intelegem ca oricine poate arata exceptional cu un pic de ajutor de specialitate. Afla cei mai importanti pasi care trebuie facuti pentru a atinge frumusetea si a-ti mari increderea in tine!
  • Publicat:
17 de pasi spre frumusete
17 de pasi spre frumusete

Este foarte important sa intelegem ca oricine poate arata exceptional cu un pic de ajutor de specialitate. Afla cei mai importanti pasi care trebuie facuti pentru a atinge frumusetea si a-ti mari increderea in tine!

1. Atentie la ochi!
Mai ales daca ti-ai propus sa ai o aparitie care sa faca impresie celor din jur. Sunt primul element din constructia fetei care iese in evidenta atunci cand privim pe cineva. Daca aplici suficient mascara cat sa sublinieze pe masura genele, un pic de tus (eyeliner) negru si daca scoti in evidenta sprancenele cu ajutorul unui creion special, poti fi sigura ca vei produce efectul scontat. Si, in acest sens, nici nu va fi nevoie sa mai aplici lipgloss.

2. Alege pudra sub forma de crema in locul fondului de ten!

Daca ai tenul gras, evita pe cat pozibil fondul de ten, si foloseste in loc pudra-crema sau compacta. Daca ai ten mixt, pudra va absorbi toata umezeala pielii pe masura ce se evapora si astfel vei evita aspectul lucios al fetei.

Nu folosi totusi astfel de produse foarte des, pentru ca pot schimba tipul tenului pe care il ai. Alege numai produse de calitate, un pic mai scumpe, in locul celor ieftine, de duzina. Astfel, nu vei grabi procesul de imbatranire prematura a pielii.

3. In ceea ce priveste bronzul…
… amesteca lotiunea autobronzanta cu o crema hidratanta inainte de a o aplica pe piele. Sau, poti opta pentru o lotiune hranitoare de zi cu zi care contine si agenti autobronzanti. Aceasta varianta este oferita de multe firme de profil si devine o alegere din ce in ce mai populara printre femei.

4. Indreapta parul cu placa, nu cu agenti chimici!
Desi exista o gama larga de astfel de substante pe piata, te sfatuim sa alegi varianta placii de indreptat parul. Desi risti sa iti vatami firele de par, aceasta modalitate este preferabila celei chimice. Roaga coafeza la care mergi de obicei sa te invete cum sa il indrepti ca sa reziste astfel mai mult timp. De pilda, este important sa stii ca simpla pieptanare a parului cu o perie circulara provoaca incretirea acestuia.

5. Penseaza-te la salon!

Nu singura, acasa, la lumina difuza. Mergi la o persoana specializata care sa iti defineasca linia cea mai potrivita a sprancenelor, in functie de forma si particularitatile fetei tale. Apoi, dupa ce ai inteles cum face ea, poti incerca si singura, cu conditia sa nu depasesti limitele impuse de conturul facut de aceasta.

Cumpara-ti ustensile de calitate care sa defineasca sprancenele in asa fel incat sa vezi exact ce fire de par trebuie sa dispara.

6. Grupeaza-ti produsele cosmetice!
Foloseste doua genti destinate depozitarii produselor pentru machiat. Una in care sa asezi fardurile, rimelul si gloss-urile pe care le folosesti la machiajul de zi, si una care sa contina fardurile si produsele cosmetice pe care le folosesti sporadic.

7. Nu te rade cu lama in zona inghinala!

Daca totusi nu poti suporta durerea provocata de epilator sau de ceara, singura maniera de a face fata parului nedorit este exfolierea repetata si hidratarea periodica a zonei care ocupa marginea bikinilor. Totusi, trebuie sa stii ca depilarea cu ceara este cea mai indicata atat in ceea ce priveste eficacitate cat si durata.

8. Ai mereu un parfum bun in garderoba!

Chiar daca trebuie sa faci economii ca sa iti cumperi unul de calitate, nu ezita sa o faci! Un parfum bun isi pune amprenta atat asupra stilului personal cat si asupra manierei in care iti definitivezi aparenta. Unii considera parfumul a fi un accesoriu. Priveste-l in acest fel si vei reusi sa intelegi ce rol important joaca acesta.

9. Hidrateaza, hidrateaza, si iar hidrateaza!

Doar in cazul in care secretia de sebum a pielii tale este excesiva, iti poti permite sa lasi hidratarea pe locul doi. Pentru a intele ce rol important joaca hranirea in sanatatea pielii, incearca sa iti inchipui o bucata de piele folosita la confectionarea diverselor articole de vestimentatie; netratata, se usuca si formeaza linii, crapand in cele din urma. La fel se intampla si cu pielea umana, insa la o scara cu mult atenuata.

10. Tunde-te la un specialist!
Poate costa ceva mai mult, insa efectul este pe masura. O schimbare de look te poate intineri si poate chiar sa imbunatateasca impresia pe care o ai despre propria persoana. Nu ezita sa mergi la un stilist care iti poate recomanda varianta cea mai fericita de tunsoare si de nuanta a parului. Schimba-ti look-ul cat mai des si nu ocoli efectul benefic al schimbarii!

11. Nu folosi dermatograf in exces!
Nici in zona ochilor, si nici in cea a buzelor. Sublinierea exagerata a conturului ochilor sau a buzelor poate oferi o aparenta superficiala si inestetica. Singura varianta acceptata este aceea in care ochii sau buzele sunt foarte mari, caz in care conturarea acestora are efect de micsoarare a volumului.

12. Incearca macar o data manichiura spa!

Daca vrei sa te rasfeti, cea mai buna alegere ar putea fi o sedinta de manichiura de tip spa. Costa ceva mai mult decat una obisnuita, insa este o experienta cu totul speciala. Dureaza cateva saptamani si include exfoliere a pileii si masaj al picioarelor. In plus, tratamentul estetic de specialitate previne aparitia unghiilor crescute in carne si a colutilor de acest fel.

13. Bucura-te de frumusete, dar cu moderatie!
Tehnologia a avansat foarte mult, si la fel s-a intamplat si cu tehnicile de infrumusetare artificiala. Chirurgia estetica atinge noi recorduri in ceea ce priveste paleta de tehnici de intinerire si infrumusetare. Totusi, tratamentul cu bisturiu se poate dovedi a fi dureros, costisitor si nu intotdeauna se soldeaza cu succese estetice.

De aceea, recomandarea este aceea de a evita aceste tehnici de intinerire si de a alege variantele mai putin intruzive, cum ar fi injectarea cu botox sau alte substante de acelasi fel.

14. Poarta tocuri inalte!
Atunci cand vrei sa pari mai slaba cu cateva kilograme sau atunci cand participi la un eveniment deosebit. Nu le purta in fiecare zi, pentru ca iti vatama coloana si pot avea urmari pe termen long, cauzand diverse afectiuni osoase. Alege tocurile de tip platforma sau pe cele ortopedice si nu ocoli pantofii/sandalele cu talpa joasa. Un model bine ales cu toc discret poate concura cu succes niste pantofi cu toc inalt, fie ei si foarte eleganti.

15. Nu aplica niciodata lipgloss-ul direct din tub!
Foloseste in loc o pesulita speciala su o bucata de burete destinat aplicarii fondului de ten. Are aderenta scazuta si intinde suficient de bine gloss-ul pe toata suprafata buzelor.

16. Mascheaza celulita cu autobronzant!

Stim cat de greu poate fi sa scapi de aspectul neplacut al pielii cauzat de celulita si vergeturi. De aceea, cea mai eficienta metoda de a acoperi imperfectiunile pielii este aceea de a aplica autobrnzant.

17. Nu iti mai taia cuticulele!
Taindu-le, nu faci altceva decat sa permiti bacteriilor si germenilor sa patrunda in organism. Cand tai cuticulele unghiilor, risti sa vatami tesutul, provocand rani. Din cauza actiunii negative a bacteriilor, aceste mici rani se pot infecta, iar in timp, aceste leziunile risca sa se cronicizeze.

(A. Raicu)

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”