Petronela Rotar

Petronela Rotar este o scriitoare din noua generaţie din România. S-a născut lângă Braşov şi a făcut naveta în oraş pentru studii, atât în şcoala generală, cât şi în liceu.

„Am știut că vreau să fiu scriitoare de foarte, foarte mică. Practic, abia învățasem să scriu și deja voiam să fiu publicată, trimiteam poezii la revistele de șoimi ai patriei și pioneri din vremea aia. Mama îmi explica de fiecare dată că nu se publică decît poezii patriotice, așa că la un moment dat am scris chiar o poezie patriotică (ceva cu țara dacă îmi amintesc bine) special pentru asta, dar nu îmi amintesc să fi fost publicată undeva. Însă mereu visul meu a fost același: să fiu scriitoare”, povesteşte Petronela Rotar în prezent.

Primele joburi au fost în presă, ca reporter, editor sau prezentator TV pentru staţiile locale din Braşov ale posturilor Pro TV, Antena 1 sau Realitatea TV.

S-a înscris la Facultatea de Litere, dar nu a apucat să o finalizeze pentru că s-a gândit că nu i se potriveşte. Aşa că a mai încercat şi la Facultatea de Sociologie, însă în cele din urmă nici aceasta nu i-a fost pe plac.

A finalizat ulterior Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, pe care a „sfinţit-o” cu un masterat în Psihologie Clinică şi Consiliere Psihologică la Universitatea Spiru Haret, din Bucureşti.

Este scriitoare şi deţine un blog, https://petronelarotar.ro/.

Când nu scrie cărţi sau pentru propriul site, Petronela Rotar îşi publică gândurile pe Tiuk sau Catchy.

Până în prezent, Petronela Rotar a publicat următoarele cărţi: „O să mă ştii de undeva”, „Orbi”, „Alive”, „Sfârşitul nopţii”, „Efectul pervers”, „Privind înăuntru”, „Ajută-mă să nu dispar”.

Petronela Rotar: despre depresia de la 12 ani, tentativa de suicid din liceu și motivele care au făcut-o să studieze psihologia

Petronela Rotar: despre depresia de la 12 ani, tentativa de suicid din liceu și motivele care au făcut-o să studieze psihologia

În cadrul CSID.RO Live, Petronela Rotar, scriitoare și psiholog, ne-a dezvăluit motivele pentru care a decis să-și rezolve traumele, să studieze psihologia și să devină sprijin pentru cei cu probleme.