INTERVIU Tommaso Di Giovanni, PMI, despre abordarea OMS privind reducerea incidența fumatului

Tommaso Di Giovanni ne-a vorbit despre beneficiile notabile în sănătatea publică în rândul țărilor care promovează conceptul „harm reduction”
  • Publicat:

Philip Morris International (PMI) a găzduit cea de-a șaptea ediție Technovation la Cube, centrul de cercetare și dezvoltare al PMI din Neuchâtel, Elveția, ocazie cu care presa a putut interacționa cu liderii, experții și oamenii de știință din cadrul companiei.

Într-un interviu pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”, Tommaso Di Giovanni, VP International Comms & Engagement, Philip Morris International, ne-a vorbit despre beneficiile notabile în sănătatea publică în rândul țărilor care promovează conceptul „harm reduction”, dar și despre abordarea Organizației Mondiale a Sănătății privind reducerea incidenței fumatului.

Întrebat care sunt rezultatele apărute în rândul țărilor care promovează conceptul „harm reduction”, Tommaso Di Giovanni, VP International Comms & Engagement, Philip Morris International, a spus pentru „Ce se întâmplă, Doctore?” că „Cele mai bune exemple de până acum sunt Marea Britanie și Noua Zeelandă. Dacă luăm ca exemplu Noua Zeelandă, Ministrul Sănătății are o pagină web în care susține renunțarea la fumat ca fiind cel mai bun lucru pe care-l poți face. Iar dacă nu poți, optează pentru produsele fără fum. Tot acolo puteți vedea ONG-uri, asociații, comunități, o listă de entități din societatea civilă care sprijină acest mesaj. Astfel, Noua Zeelandă vrea să scape de țigări până în 2035. Este un obiectiv foarte ambițios, dar este posibil să reușească pentru că au un plan”.

Organizația Mondială a Sănătății și alte autorități de reglementare continuă să lupte împotriva fumatului, dar se opun ferm viziunii unui viitor fără fum.

„Dacă ne uităm la țările pe care OMS le consideră campioane, reducerea prevalenței fumatului este mai mică decât în țările care au îmbrățișat progresul și au încurajat adoptarea alternativelor. Vorbim aici de diferențe foarte mari. Dacă luăm Japonia, de exemplu, procesul de renunțare la fumat a fost de patru, până la cinci ori mai mare în cei patru ani de când au fost introduse produselor cu tutun încălzit. Cred că, în final, chiar dacă cei din Convenția Cadru de Control al Tutunului (FTCC), care continuă să se pronunțe împotriva noastră în loc să rezolve problema, vor fi nevoiți să renunțe în favoarea dovezilor și al numărului crescut de țări care au idei total diferite”, a spus Tommaso Di Giovanni, VP International Comms & Engagement, Philip Morris International.

Interviu susținut de Philip Morris International.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult