Carne de porc, proaspătă, spată porţionată, carne slabă cu grăsimi separabile, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 2252
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.327
Acid glutamic g 3.801
Alanină g 1.425
Arginină g 1.603
Histidină g 1.012
Cistină g 0.281
Betaină mg 4.1
Valină g 1.259
Prolină g 1.006
Serină g 1.039
Fenilalanină g 1.034
Glicină g 1.125
Hidroxiprolină g 0.087
Triptofan g 0.296
Treonină g 1.094
Izoleucină g 1.178
Leucină g 2.048
Lizină g 2.213
Metionină g 0.682
Tirozină g 0.986
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.173
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.783
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.854
Acizi graşi trans (total) g 0.181
Colesterol mg 86
Macronutrienți
Apă g 60.03
Aport caloric / Energic total kcal 235
Lipide / Grăsimi (total) g 14.33
Proteine g 24.88
Minerale
Calciu mg 16
Cupru mg 0.107
Fier mg 0.92
Fosfor mg 240
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.022
Potasiu mg 357
Seleniu µg 29.4
Sodiu mg 96
Zinc mg 3.1
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 103.4
Vitamina D (D2 + D3) µg 1.1
Retinol µg 4
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 1.1
Vitamina A, IU IU 13
Vitamina A, RAE µg 4
Vitamina D IU 45
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.439
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.26
Vitamina B12 µg 0.74
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.322
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.308
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.197
Vitamina B6 mg 0.346
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being