Carne de porc, proaspătă, muşchi din zona toracică (cotlet), cu os, doar carne slabă separabilă, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet 187
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.716
Acid glutamic g 4.435
Alanină g 1.663
Arginină g 1.871
Histidină g 1.181
Cistină g 0.327
Betaină mg 3.9
Valină g 1.469
Prolină g 1.174
Serină g 1.213
Fenilalanină g 1.206
Glicină g 1.312
Hidroxiprolină g 0.101
Triptofan g 0.346
Treonină g 1.277
Izoleucină g 1.375
Leucină g 2.39
Lizină g 2.582
Metionină g 0.796
Tirozină g 1.15
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.737
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.078
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.553
Acizi graşi trans (total) g 0.025
Colesterol mg 79
Macronutrienți
Apă g 61.56
Aport caloric / Energic total kcal 208
Lipide / Grăsimi (total) g 9.32
Proteine g 29.03
Minerale
Calciu mg 51
Cupru mg 0.099
Fier mg 0.87
Fosfor mg 229
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 277
Seleniu µg 45.4
Sodiu mg 72
Zinc mg 3.37
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 99.8
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.8
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.8
Vitamina A, IU IU 6
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 32
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.526
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.22
Vitamina B12 µg 0.63
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.344
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.88
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.003
Vitamina B6 mg 0.533

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being