Carne de porc, proaspătă, muşchi din zona toracică (cotlet), cu os, carne slabă cu grăsimi separabile, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet 187
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.494
Acid glutamic g 4.073
Alanină g 1.527
Arginină g 1.718
Histidină g 1.085
Cistină g 0.301
Betaină mg 3.6
Valină g 1.349
Prolină g 1.078
Serină g 1.113
Fenilalanină g 1.108
Glicină g 1.205
Hidroxiprolină g 0.093
Triptofan g 0.317
Treonină g 1.173
Izoleucină g 1.262
Leucină g 2.194
Lizină g 2.371
Metionină g 0.731
Tirozină g 1.056
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.088
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.397
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.435
Acizi graşi trans (total) g 0.088
Colesterol mg 79
Macronutrienți
Apă g 56.85
Aport caloric / Energic total kcal 261
Lipide / Grăsimi (total) g 16.28
Proteine g 26.66
Minerale
Calciu mg 53
Cupru mg 0.101
Fier mg 0.81
Fosfor mg 213
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 259
Seleniu µg 41.5
Sodiu mg 70
Zinc mg 3.1
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 91
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.9
Retinol µg 5
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.9
Vitamina A, IU IU 16
Vitamina A, RAE µg 5
Vitamina D IU 37
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.492
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.19
Vitamina B12 µg 0.64
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.318
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.505
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.962
Vitamina B6 mg 0.491

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being