Ritualul tău zilnic de îngrijire în 5 paşi

Pe 11 iulie, am plecat la mare! Nu pentru plajă şi îmbăiere, mai ales că am nimerit singura zi ploioasă a începutului de iulie, ci am avut un pretext mai fermecător: ritualul de îngrijire pe timp de vară, de la Dove, partenerul nostru deja tradiţional, când vine vorba de frumuseţe, încredere şi îngrijire de calitate.
  • Publicat:
Ritualul tău zilnic de îngrijire în 5 paşi
Cuprins
  1.  
  2.  

Pe 11 iulie, am plecat la mare! Nu pentru plajă şi îmbăiere, mai ales că am nimerit singura zi ploioasă a începutului de iulie, ci am avut un pretext mai fermecător: ritualul de îngrijire pe timp de vară, de la Dove, partenerul nostru deja tradiţional, când vine vorba de frumuseţe, încredere şi îngrijire de calitate.

Pe lângă cititoare, ca invitat la clubul nostru am avut-o pe dr. Adina Alexandru, medic dermatolog. După cum se ştie, Societatea Română de Dermatologie recomandă produsele Dove, întrucât o piele sănătoasă are nevoie de hidratare pentru a-şi menţine sănătatea, calităţile şi integritatea, hidratarea reprezentând cheia ritualului nostru în 5 paşi, valabilă în cazul oricărui tip de piele.

Chiar şi pielea grasă are nevoie de hidratare, uscarea şi descuamarea însemnând  hiperactivitate la nivelul stratului cornos şi microfisuri ce pot reprezenta o bună poartă de intrare a infecţiilor. Medicul Adina Alexandru a insistat cu precădere asupra îngrijirii pielii sensibile, situaţie medicală ce caracterizează multe dintre femeile din ţările industrializate.

Pielea sensibilă, diferită de pielea alergicului, se manifestă prin intoleranţă la aplicarea cosmeticelor, la frig, vânt, soare, stres. În această situaţie, regula numărul 1 rămâne hidratarea cu ajutorul produselor cosmetice delicate, de bună calitate. Aspectul îngrijit al pielii se obţine prin refacerea stratului lipidic şi o rehidratare corectă.

Iar Dove reprezintă soluţia de uz cotidian întrucât toate produsele, de la săpunul solid, la gelul de duş sau şampon până la loţiuni de corp, toate au o pătrime cremă hidratantă care asigură hidratarea şi refacerea stratului lipidic încă din timpul spălării, datorită compoziţiei asemănătoare cu cea a stratului proteino-lipidic al pielii.

Cei 5 paşi ai îngrijirii

1. Începem cu igiena, fiindcă are un rol uriaş! Când suntem curaţi, suntem mai binedispuşi. Deci iată un obicei cotidian ce nu trebuie sub nici o formă abandonat, oricât am fi de obosite! Aromele gelului de duş şi ale loţiunii de corp declanşează secreţia de endorfine şi iată-ne mai vesele, mai proaspete şi mai plăcute celor din jur.

În cadrul întâlnirii de la Constanţa, am lansat împreună gama de produse Dove Blossom Beauty, îmbogăţite cu parfum de lotus. Pentru accentuarea senzaţiei de răcorire, loţiunea de corp conţine şi mentol, potrivit îngrijirii pe o vreme caniculară.

2. Transpiraţia este un fenomen cu care ne confruntăm din plin vara, fiind un fenomen natural cu ajutorul căruia organismul îşi reglează temperatura şi face faţă caniculei. De aceea, pentru protecţia îndelungată a pielii delicate a axilei trebuie să aplicăm un deodorant de calitate, parfumat, dar care să şi hidrateze şi să nu irite zona delicată a subraţului.

3. Hidratarea pielii întregului corp nu trebuie nici ea neglijată, mai ales în sezonul agresiunii solare. În plus, apa de mare usucă mult pielea şi de aceea, după ce ne scăldăm în valuri, trebuie să facem un duş şi să aplicăm cu generozitate pe piele crema hidratantă.


4. Părul, această podoabă cu care ne-a înzestrat natura, pentru a definitiva şi îndulci trăsăturile figurii feminine, are nevoie vara de o îngrijire potrivită, de o curăţare mai frecventă, care să asigure însă, conservarea la maximum a calităţii scalpului, firului de păr şi vârfurilor. 

Dove a dedicat foarte multe studii şi energie găsirii acelor formule care redau părului naturaleţe, volum, prospeţime, iar cu ajutorul balsamului şi măştilor, luptă împotriva degenerării, ba chiar ajută şi la reconstruirea vârfurilor uzate prin tehnologia Fiber active şi a microparticulelor de ulei. Formula ideală de spălare a părului înseamnă şamponare de 2 ori pentru a elimina murdăria, sebumul, produsele de styling şi apoi, aplicarea de balsam pe lungime, după fiecare spălare.

Masca ar trebui folosită o dată la 2 spălări şi se aplică la fel ca balsamul, evitând scalpul şi rădăcina firului, pentru a nu-l îngrăşa.

5. Ultimul pas în ritualul de autoîngrijire este constituit din combinaţia dintre dietă, hidratare corectă şi mişcare, elemente care trebuie să facă parte din preocuparea de sine zilnică. Abandonarea viciilor, a exceselor de orice fel, dar şi consumul de fructe şi legume proaspete fac parte dintr-un stil de viaţă sănătos, ce completează perfect ritualul de îngrijire zilnică.

Citeşte şi: Îngrijeşte-te corect vara pentru a opri îmbătrânirea

Cum să fii fresh în zilele toride!

Produse cosmetice de vară şi soare, pentru un bronz frumos şi sănătos

 

 


 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Măşti naturale pentru tenul tău
Măşti naturale pentru tenul tău
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being