Ce nu mai consumă Antonio Banderas după ce a suferit un infarct! Obiceiul alimentar la care a renunțat complet

După ce a suferit un mic infarct în 2017, actorul spaniol Antonio Banderas și-a schimbat stilul de viață.
  • Publicat:
Ce nu mai consumă Antonio Banderas după ce a suferit un infarct! Obiceiul alimentar la care a renunțat complet

Chiar și cei mai energici dintre noi pot fi surprinși de problemele de sănătate atunci când neglijăm semnalele corpului. Este și cazul actorului spaniol Antonio Banderas, care, după ce a suferit un mic infarct la Londra în 2017, a fost nevoit să-și reconsidere obiceiurile și să adopte un stil de viață mai sănătos. Într-un interviu pentru Men’s Health, actorul a dezvăluit cum și-a schimbat dieta și rutina pentru a-și proteja inima.

Carnea roșie, redusă drastic din alimentația lui Antonio Banderas

Banderas a recunoscut că infarctul l-a determinat să reduc consumul de carne roșie, un aliment asociat cu riscuri cardiovasculare crescute.

„Mărturisesc că, de când am avut incidentul cu inima, mănânc mai puțină carne roșie, a trebuit să reduc mult consumul acesteia”, a declarat actorul pentru publicație.

Specialiștii susțin că decizia sa este în conformitate cu recomandările medicale: sarea, carnea roșie și cea procesată, precum mezelurile sau carnea afumată, precum și produsele care cresc colesterolul „rău” ar trebui evitate pentru prevenirea unor noi probleme cardiace.

Pilonii unei rutine sănătoase

Pe lângă ajustarea dietei, Antonio Banderas și-a integrat exercițiul fizic în rutina zilnică. Actorul aleargă aproximativ 10 kilometri la fiecare două sau trei zile pentru a-și menține inima sănătoasă și nivelul de energie ridicat.

Totodată, actorul și-a descoperit pasiunea pentru gătit:

„Nu am niciun secret în bucătărie și încerc să gătesc lucruri care știu că îmi vor face bine, iar gătitul mă relaxează enorm”, a mărturisit Banderas. Astfel, a reușit să transforme un obicei necesar într-un moment de relaxare și grijă pentru sănătate.

De ce trebuie evitată carnea roșie și procesată

Studiile arată că un consum ridicat de carne roșie și produse procesate poate crește riscul de boli cardiovasculare, inclusiv infarct. Conform unui raport publicat în The British Medical Journal, dietele bogate în carne roșie, în special cea procesată, sunt asociate cu un risc crescut de afecțiuni cardiace.

De asemenea, cercetările Universității Harvard au arătat că înlocuirea cărnii roșii cu surse de proteine mai sănătoase, precum peștele, leguminoasele sau nucile, poate reduce semnificativ riscul de boli de inimă și poate crește speranța de viață. Grăsimile saturate și cantitățile mari de colesterol din aceste produse contribuie la întărirea arterelor și formarea plăcilor care pot provoca infarct sau accident vascular cerebral.

Sursă foto – Profimedia , Shaiith / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult