În Cartea Recordurilor, la 58 de ani. A stat 4 ore și jumătate în plank

E mamă de cinci copii și bunică de 12 nepoți și tocmai ce a doborât recordul mondial pentru cel mai lung timp în plank, la 58 de ani!
  • Publicat:
În Cartea Recordurilor, la 58 de ani. A stat 4 ore și jumătate în plank
În Cartea Recordurilor, la 58 de ani. A stat 4 ore și jumătate în plank

E mamă de cinci copii și bunică de 12 nepoți și tocmai ce a doborât recordul mondial pentru cel mai lung timp în plank, la 58 de ani!

DonnaJean Wilde, din Alberta, Canada, a intrat în Cartea Recordurilor după ce a stat în plank (n.r- poziția planșă) timp de patru ore, 30 de minute și 11 secunde, anunță Guinness World Records.

Pentru a stabili acest record, poziția planșă presupune să stai sprijinit în antebrațe și degetele de la picioare, iar trunchiul să fie ridicat, fără să atingă podeaua. Potrivit Guinness, femeia a început să practice acest exercițiu în urmă cu 12 ani, când și-a rupt încheietura și a descoperit că acesta este exercițiul pe care-l poate practica în fiecare zi.

„Am realizat că pot citi și pot face alte lucruri în timp ce stau în planșă, așa că m-am îndrăgostit de acest exercițiu”, a povestit femeia potrivit PEOPLE.

Pentru a se pregăti pentru stabilirea acestui record, femeia a petrecut zilnic între cinci și șase ore în plank, împărțite în două sesiuni de câte trei ore. În timpul marelui eveniment, aceasta a fost înconjurată de oamenii dragi ei și a menționat că în ultimele 30 de minute „m-am concentrat să respir, să rămân calmă și să nu tremur”.

„Ultima oră a fost cea mai mare provocare, pentru că trebuia să mă concentrez și să-mi mențin poziția”, a mărturisit DonnaJean Wilde.

Femeia recunoaște că o copleșește să știe că a stabilit un nou record mondial, după ce a practicat ani la rând acest exercițiu.

„Încă nu-mi vine să cred. Pare un vis”, a spus înainte de a transmite un mesaj tuturor celor care-și doresc să-și atingă anumite obiective. „Continuă să încerci și continuă să exersezi. Atunci când trebuie să scrii sau să lucrezi de pe computer, pune-te pe podea și fă-ți treaba de acolo”.

La categoria masculină, recordul mondial a fost stabilit de Josef Šálek, un bărbat în vârstă de 53 de ani din Cehia, în luna mai a anului 2023, care a reușit să reziste nouă ore, 38 de minute și 47 de secunde.

Foto: captură Youtube

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan
Recomandări: