Cum te poate omorî sexul. Aviz sedentarilor!

  • Publicat:
Cum te poate omorî sexul. Aviz sedentarilor!
Foto: Shutterstock

Sexul fără un minim de antrenament înainte poate avea urmări grave asupra sănătății noastre, informează oamenii de știință americani, care sugerează că o încălzire înainte de „giugiuleală” este cea mai nimerită alegere.

Episoadele intense de efort fizic – cum sunt joggingul sau sexul – cresc semnificativ riscul de a suferi un infarct, în special în cazul persoanelor care nu fac sport regulat.

Avertismentul a fost transmis de cercetătorii de la Boston Medical Center, Statele Unite, care și-au publicat ultimele descoperiri în Jurnalul Asociației Americane de Medicină.

Echipa de specialiști s-a reunit pentru a studia 14 cercetări efectuate în trecut, care au pus în evidență legătura dintre sport, sex, atac de cord și moartea subită.

Concluzia: efortul intens poate genera probleme serioase la nivelul inimii, mai ales atunci când vorbim despre persoanele sedentare.

În timpul efortului, se pare că riscul de a suferi un atac de cord crește cu 3,5%. În privința sexului, se pare că riscul de atac de cord este de 2,7 ori mai mare de a se produce, iar valorile se mențin între 1 și 2 ore în timpul și după terminarea activității.

Prin urmare, pentru a reduce riscul de infarct, medicii recomandă exercițiu fizic zilnic, efectuat cu moderație.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan