Boala cruntă de care suferă Andreea Bălan. Vedeta Antena 1 nu mai poate face copii din acest motiv

  • Publicat:
  • Actualizat:
Boala cruntă de care suferă Andreea Bălan. Vedeta Antena 1 nu mai poate face copii din acest motiv
Sursa foto: Facebook

Andreea Bălan a explicat de ce nu mai poate face copii. Vedeta a recunoscut de ce boală îngrijorătoare suferă. Iată despre ce e vorba.

Embolia amniotică, diagnosticul ce a măcinat-o pe artista Andreea Bălan

Andreea Bălan este o mamă împlinită, are două fetițe superbe, perfect sănătoase, iar destinul a decis pentru aceasta să le aibă doar pe ele, căci artista se pare că se confruntă cu o problemă medicală care o împiedică să mai devină mamă.

Recent, vedeta a dezvăluit motivul pentru care nu mai poate avea copii. Andreea a suferit o embolie amniotică, afecțiune caracterizată prin scurgerea lichidului amniotic în sânge.

„Momentul a fost o cumpănă. Pentru că eu am pierdut și o parte din mine, eu nu mai sunt întreagă și n-am spus niciodată de ce nu mai pot să fac copii. Și nici nu știu dacă am să spun vreodată, dar eu nu mai sunt la fel”, a mărturisit vedeta.

Potrivit Centrului Medical de Diagnostic și Tratament „Dr. Victor Babeș”, embolia cu lichid amniotic (ELA) reprezintă o complicaţie foarte gravă a  sarcinii, nașterii, sau avortului, cu instalare cataclismică, caracterizată prin dispnee, dureri toracice, edem pulmonar, şoc, CID şi frecvent deces matern şi/sau fetal.

Se presupune că ELA s-ar datora trecerii de lichid amniotic în circulaţia maternă. Evoluţia se desfăşoară teoretic în 3 faze: faza de hipoxie severăşi insuficienţă cardiacă dreaptă; faza de insuficienţă ventriculară stângă – hipotensiune și faza de disfuncţie neurologicã, convulsii și comă în cele din urmă.

Cum a fost salvată Andreea Bălan

În cazul artistei, medicii au intervenit rapid și în doar câteva minute au decis să o intubeze și să o ventileze mecanic. În urma stopului cardio-respirator, cântăreața a fost monitorizată atent la secția de Terapie Intensivă, unde i s-au făcut transfuzii, eliminând astfel orice urmă de lichid amniotic care a ajuns în sângele matern.

Chiar vedeta a explicat că preț de 20 de ore a fost inconștientă și că nu își amintește nimic.

Citește și: Stopul cardio-respirator în cezariană. Ce ar fi putut păți Andreea Bălan în urma unei complicaţii foarte rare

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan