Kim Kardashian, despre lupta cu psoriazisul: „Mi-a acoperit întreaga faţă“

  • Publicat:
  • Actualizat:
Kim Kardashian, despre lupta cu psoriazisul: „Mi-a acoperit întreaga faţă“
Sursa foto: instagram @kimkardashian

Afecţiunile cronice nu le ocolesc nici pe staruri: Kim Kardashian a mărturisit pe Instagram că şi-a depăşit nesiguranţa în ceea ce priveşte psoriazisul de care suferă şi a învăţat cum să trăiască zi de zi cu această afecțiune.

Kim Kardashian are psoriazis: cum ţine sub control boala

În ultimii zece ani, Kim Kardashian a fost nevoită să trăiască cu psoriazis, o boală autoimună care apare şi dispare, în prezent vedetă TV aflându-se sub tratament.

Starul de peste hotare a mărturisit că a experimentat pentru prima oară această afecțiune pe când avea doar 20 de ani, dar la vârstă de 30 de ani aceasta a recidivat puternic, ajungând la o fază dintre cele mai severe.

„Sunt singurul copil căruia mama i-a transmis problema această autoimună. Petele mi-au acoperit întreaga faţă şi cea mai mare parte a corpului“, a spus Kim.

Mai mult, vedeta a menționat și faptul că a ajuns să fie împăcată cu această afecţiune şi că acum se simte mult mai bine că a vorbit despre asta. „Am devenit extrem de confortabilă cu psoriazisul. Nu contează în ce parte a corpului este, uneori mă simt bine să îmi arăt petele, iar alteori nu, şi atunci îmi acopăr petele cu produse de machiaj. Cu tot stresul din viaţa mea, încerc să îmi fac timp şi pentru mine şi să mă stresez cât mai puţin“.

Citește și: Dieta care o ajută pe Kim Kardashian să amelioreze simptomele produse de psoriazis

Psoriazisul, o afecțiune comună atât în rândul bărbaților cât și al femeilor

Psoriazisul este o afecţiune cutanată cronică, apărută pe fond genetic şi influenţată de anumiţi factori. Boala este legată în principal de gene şi de sistemul imunitar, iar stresul este un factor important în declanşarea ei.

Cauzele care determină apariţia acestei boli nu sunt pe deplin elucidate, factorul genetic reprezentând însă o certitudine în stabilirea modalităţii de transmitere a bolii.

Psoriazisul poate afecta orice regiune a corpului, inclusiv fața, unghiile şi zona genitală. Plăcile de psoriazis pot fi însoţite adesea de senzaţia de mâncărime sau arsură.

Dacă nu este tratat, psoriazisul provoacă, în cele din urmă, probleme grave de sănătate și afectează organele interne. Cele mai grave afecțiuni ale sănătății legate de psoriazis includ modificări ale articulațiilor (artrită psoriazică) și bolile cardiovasculare. În plus, persoanele cu psoriazis sunt expuse unui risc crescut de apariție a diabetului zaharat.

Citește și: Psoriazisul, afecţiunea care nu se vindecă, dar poate fi ţinută sub control

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân