Berea neagră și sănătatea: beneficiile și riscurile consumului

Majoritatea oamenilor cred că berea neagră este mai grea și mai sățioasă decât berea blondă. Dar știai că berea neagră poate avea de fapt unele beneficii pentru sănătate? Află care sunt beneficiile consumului acestui tip de bere și potențialele riscuri asociate cu un consum excesiv!
  • Publicat:
Berea neagră și sănătatea: beneficiile și riscurile consumului
Berea neagră și sănătatea: beneficiile și riscurile consumului Sursa foto: Shutterstock

Berea neagră este o bere cu o culoare și un gust intense, foarte populară în rândul iubitorilor de bere. Dar, consumul de bere neagră poate fi benefic sau poate avea riscuri asupra sănătății noastre. Așadar, te invit să descoperi beneficiile și riscurile consumului de bere neagră asupra sănătății noastre.

Beneficiile consumului de bere neagră

Pe lângă faptul ca este o băutură plăcută, berea neagră poate avea și beneficii pentru sănătatea noastră. Iată care sunt acestea:

1. Bogată în antioxidanți

Berea neagră conține antioxidanți, care ajută la reducerea inflamației și prevenirea bolilor cronice, cum ar fi boli de inimă și cancer.

2. Crește densitatea osoasă

Berea neagră este bogată în siliciu, un mineral care ajută la creșterea densității osoase, prevenind astfel osteoporoza și alte afecțiuni ale oaselor.

3. Sursă de vitamine și minerale

Berea neagră conține o serie de vitamine și minerale, cum ar fi vitaminele B, calciu și potasiu, care ajută la menținerea sănătății noastre.

4. Ajută la reducerea stresului

Consumul moderat de bere neagră poate ajuta la reducerea stresului și anxietății, prin stimularea eliberării de endorfine, hormoni care ne fac să ne simțim fericiți și relaxați.

Citește mai multe despre beneficiile consumului moderat de bere chiar aici: 

Riscurile consumului de bere neagră

Consumul moderat de bere neagră nu prezintă, în general, riscuri semnificative pentru sănătatea umană, ci poate chiar aduce anumite beneficii ce tocmai au fost prezentate anterior. Cu toate acestea, consumul excesiv de bere neagră poate duce la unele efecte adverse asupra sănătății, iar printre acestea se numără:

1. Crește riscul de obezitate

Berea neagră are multe calorii din alcool și carbohidrați, iar consumul excesiv poate crește riscul de obezitate și probleme metabolice.

2. Crește riscul de boli de inimă

Consumul excesiv de bere neagră poate crește nivelul colesterolului, trigliceridelor și presiunii arteriale, crescând astfel riscul de boli de inimă.

3. Crește riscul de cancer

Consumul excesiv de bere neagră poate crește riscul de cancer de sân, colon și alte tipuri de cancer.

4. Dependență de alcool

Consumul excesiv de bere neagră poate duce la dependență de alcool și la probleme de sănătate mentală și fizică.

Berea poate fi benefică pentru sănătatea noastră atunci când este consumată în mod moderat, însă poate avea și riscuri dacă este consumată în exces. Este important să consumăm berea neagră cu moderație și să urmăm un stil de viață sănătos pentru a preveni riscurile asociate cu consumul de alcool.

Surse: thebeerbabe.com, blacktailnyc.com, fitelo.co

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân