Rutina de îngrijire coreeană. 10 pași pentru un ten superb

Descoperă minunile aduse de ritualurile de îngrijire coreene și cei 10 pași care îți vor aduce strălucirea mult visată.
  • Publicat:
Rutina de îngrijire coreeană. 10 pași pentru un ten superb
Rutina de îngrijire coreeană. 10 pași pentru un ten superb sursa foto: Shutterstock

Coreencele sunt cunoscute pentru tenul lor sănătos și lipsit de imperfecțiuni.  Cu toate că au gene bune, coreencele apelează și la ritualuri specifice de îngrijire ale tenului. În esență, produsele de înfrumusețare coreene sunt fabricate în Coreea și sunt create ținând cont de filosofia frumuseții coreene.

În principiu, rutina este despre respectul pe care îl dedici pielii. În loc de produse cu ingrediente dure, care elimină bariera naturală de protecție a pielii, filozofia coreeană de îngrijire lucrează cu ecosistemul natural al pielii prin curățarea, hidratarea, hrănirea și protejarea acestuia. Astfel, acest tip de îngrijire facială permite în totalitate ca pielea să prospere.

Ce este rutina de îngrijire coreeană?

Metoda coreeană de îngrijire a pielii se concentrează, mai degrabă, pe prevenire și protecție decât pe utilizarea produselor cu scopul de a remedia daunele. Prevenția este esențială, deoarece, odată ce deteriorarea a apărut, poate fi greu ca pielea să revină la starea inițială.

10 pași în îngrijirea coreeană

  1. Demachiant pe bază de ulei

Uleiul și apa se resping reciproc, ceea ce înseamnă că un demachiant pe bază de apă nu va elimina în mod eficient toate impuritățile pe bază de ulei întâlnite pe piele.

SPF-ul, machiajul și sebumul produs de piele natural sunt îndepărtate cel mai eficient cu un demachiant pe bază de ulei. Acesta nu elimină uleiurile naturale sănătoase de pe față.

  1. Demachiant pe bază de apă

Acest tip de demachiant este fără îndoială cel mai cunoscut și utilizat. Acesta este, de obicei, un lichid spumant care îndepărtează impuritățile rămase în urma uleiului de curățare, cum ar fi transpirația și murdăria.

  1. Exfoliant

Exfolianții se referă la produse precum scrub-urile sau peeling-urile Aceste produse ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și a depunerilor. Începeți folosirea acestor produse o dată sau de două ori pe săptămână.

  1. Toner

Odată ce ați parcurs rutina până la această etapă, pH-ul pielii s-ar putea să fie dezechilibrat și va trebui readus la starea sa acidă. Tonerul ajută la restabilirea echilibrului și readuc umiditatea pielii.

  1. Esențele

Unice pentru regimurile coreene de îngrijire a pielii, esențele sunt obținute din ingrediente fermentate și sunt menite să hidrateze și să protejeze pielea.

  1. Tratament

În îngrijirea pielii coreene, tratamentul se concentrează pe tratarea unei probleme specifice. Tratamentul se referă, de obicei, la seruri. Acestea conțin ingrediente foarte concentrate menite să vizeze probleme specifice, cum ar fi ridurile sau acneea.

  1. Masca șervețel

Măștile șervețel sunt foi de hârtie îmbibate cu ser pe care le așezi pe față timp de aproximativ 20 de minute. La fel ca și exfolianții, măștile tip șervețel nu ar trebui utilizate zilnic.

  1. Cremele pentru ochi

Gelurile, cremele sau uleiurile pentru ochi sunt concepute pentru pielea subțire și sensibilă din jurul ochilor, ajutând în același timp la la diminuarea petelor pigmentate, umflături și linii fine.

  1. Crema hidratantă

Crema hidratantă acționează ca sigiliu pentru produsele aplicate pe piele.

  1. SPF

În ultimul timp, oamenii par să observe din ce în ce mai mult efectele daunelor provocate de razele solare. Mai multe produse, cum ar fi fondul de ten și crema hidratantă, au cu SPF încorporat.

Sura: Healthline, peachandlily.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân