Cum a slăbit Christian Bale 25 de kilograme pentru rolul din “The Machinist”

Cunoscut pentru transformările sale fizice spectaculoase, Christian Bale a întrecut măsura în ceea ce privește slăbirea pentru rolul din filmul "The Machinist".
  • Publicat:
Cum a slăbit Christian Bale 25 de kilograme pentru rolul din “The Machinist”
Transformarea uluitoare a lui Christian Bale pentru rolul său în “The Machinist” sursa foto: Shutterstock

Celebrul actor Christian Bale, cunoscut pentru rolurile din filme precum “The Fighter”, “Batman”, “Exodus: Gods and Kings” sau “Jungle Book: Origins”, a reușit de-a lungul timpului să-și uimească fanii prin transformările sale fizice care mai de care mai spectaculoase.

Schimbarea fizică a atins apogeul în momentul în care Bale a reușit să slăbească 25 de kilograme pentru rolul său din “The Machinist”. Inițial, toată această transformare a apărut din cauza unei greșeli de tipar a autorului scenariului, susține Michael Ironside, cel care a jucat alături de Christian Bale în respectiva peliculă.

Scenaristul și-a trecut propria greutate în script, greutate mult mai mică decât cea a actorului. Christian Bale a acceptat rolul și, conform celor spuse de Ironside, a mărturisit că nu și-a dorit să schimbe acea greșeală din scenariu.

Ba mai mult de atât, a luat-o ca pe o provocare, dorind să vadă dacă reușește să slăbească atât de multe kilograme.

Prin ce metodă a reușit actorul să slăbească cele 25 de kilograme?

Pentru a interpreta rolul lui Reznik, un bărbat cu probleme psihice și insomnii, Bale a slăbit 25 de kilograme în decursul a patru luni. Acesta a recurs la o dietă extrem de redusă în calorii, dietă care a constat într-o cafea neagră, o cutie mică de ton și un măr pe zi. Potrivit specialistul în nutriție Daniel O’Shaughnessy, “această dietă are mai puțin de 200 de calorii, deci nu este absolut deloc sănătoasă. O dietă ca aceasta va da peste cap întregul metabolism și va cauza foarte mult stres”.

Prin această dietă, Christian Bale a reușit să ajungă la greutatea de 54 de kilograme în doar patru luni. Surprinzător a fost faptul că Bale nu a vrut să se oprească aici, spunând că 45 de kilograme ar reprezenta greutatea ideală pentru acest rol. Din motive medicale însă, producătorul filmului a fost nevoit să-l oprească pe actor și astfel, să înceapă filmările filmului “The Machinist” cu actorul Christian Bale în prim-plan și cele 54 de kilograme ale sale.

Celebrul actor a mărturisit în “The Times” că nu dorește să mai facă așa ceva și că a ajuns la vârsta la care o astfel de dietă ar putea să-l ucidă.

Surse:

Men’s Health; Eat This, Not That

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan