Uleiul de azulenă și beneficiile lui pentru ten

Iată care sunt beneficiile aduse de uleiul de azulenă și cum putem scăpa de iritațiile neplăcute de pe suprafața pielii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Uleiul de azulenă și beneficiile lui pentru ten
Uleiul de azulenă și beneficiile lui pentru ten Sursa foto: Pexels

Dacă te confrunți tot timpul cu o piele sensibilă, care se irită ori de câte ori este expusă factorilor externi de mediu mai puțin favorabili pielii sau când este proapăt epilată, atunci uleiul de azulenă este alegerea potrivită. Azulena este bine-cunoscută și se poate distinge foarte rapid datorită culorii sale albastre. Pe lângă beneficiile estetice aduse de uleiul de azulenă, acesta oferă o finețe aparte pielii și combate rapid de senzațiile de arsură, roșeață sau iritațiile greu de suportat.

Ce este uleiul de azulenă?

Uleiul de azulenă este un ingredient botanic, derivat din distilarea cu abur a florilor de mușețel, tanacetului albastru și a cozii de șoricel. Toate aceste plante au efecte antiinflamatoare și astfel, uleiul de azulenă se dovedește a fi de mare folos în tratarea pielii sensibile. Datorită acestui efect antiinflamator, azulena se întâlnește atât în produsele cosmetice profesionale, cât și în cele de larg consum, cu utilizări cosmetice.

Beneficiile aduse de utilizarea uleiului de azulenă

Uleiul de azulenă calmează pielea, reduce roșeața, senzația de arsură, hidratează pielea și are totodată proprietăți antibacteriene. Iată cateva detalii despre cele trei efecte benefice pe care le are acest ulei:

Efect antiinflamator

Uleiul de azulenă are un efect antiinflamator și calmează o varietate mare de iritații de pe suprafața pielii, precum acele mici umflături și roșeață cauzate de epilare.În plus, poate reduce apariția firelor de păr pe sub piele. Mai mult de atât, azulena poate fi folosită și în cazul unor arsuri cauzate de expunerea excesivă la soare.

Efect antibacterian

De cele mai multe ori, efectele antiinflamatoare vin la pachet cu cele antibacteriene. Ca o barieră împotriva bacteriilor, uleiul de azulenă poate fi folosit în tratamentele pentru acnee. Conform Byrdie, beneficiile pe care uleiul de azulenă le are împotriva acneei nu au fost suficient demonstrate clinic. Din acest motiv, ar trebuie consultat un medic dermatolog.

Efect hidratant

Uleiul de azulenă este un bun hidratant al pielii și îmbunătățește bariera protectoare a acesteia. În cazul în care te confrunți cu o piele uscată și îmbătrânită, acest ingredient folosit zilnic îți va oferi hidratarea optimă de care pielea ta are nevoie în acele momente.

Cum poate fi utilizat?

Uleiul de azulenă poate fi utilizat zilnic sau ori de câte ori pielea noastă ajunge să sufere din anumite cauze precum epilarea sau expunerea excesivă la soare. În cazul iritațiilor, uleiul de azulenă se poate folosi alături de vitamina E sau aloe vera. Această combinație de ingrediente va calma pielea iritată și îi va reda în cel mai scurt timp aspectul sănătos.

Posibile reacții adverse

Uleiul de azulenă trebuie exclus din rutină doar în cazul în care există alergii la plantele din care acesta este derivat, pentru că poate da reacții adverse. Este recomandată testarea produsului pe o suprafață mică de piele, astfel încât să fie evitate pe cât posibil apariția situațiilor neplăcute. În cazul în care nu apar reacții adverse în decursul a 2-3 zile, puteți începe să includeți și să utilizați uleiul de azulenă în rutina zilnică de îngrijire.

Surse:

Byrdie

Feminis.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being