Ligia Pop, chef: ABC-ul alimentației raw vegan

Orice preparat cu carne, ouă, lapte ai dori, îl poți replica prin rețetele raw-vegan.
  • Publicat:
Ligia Pop, chef: ABC-ul alimentației raw vegan
Ligia Pop, autor, chef raw-vegan, consultant în nutriție, foto Raoul Pop

Este singurul chef raw-vegan care a luat premiul YouTube Next Chef, a publicat 8 cărți de sănătate, iar în 2014 cartea, „Reţete vegane fără foc” a câștigat premiul național la Gourmand World CookBook Awards, un soi de Oscar culinar. Ligia Pop , autor, chef raw vegan și consultant în nutriție, este omul care inspiră zeci de mii de români să acorde atenție alimentației naturale și hranei vii. Am stat de vorbă despre începuturi. 

 

CSÎD: Ce înseamnă alimentația raw-vegan?

Ligia Pop: Alimentația raw-food este flexibilă, și nu are tendința să meargă spre extremism, ci doar unii oameni tind sa o ducă la extreme spre 100% crudități. Alimentația zilnică conține un procent mare de hrana vie (nepreparată termic), peste 65%, ideal 75% și restul gătit.

CSÎD: Câte tipuri de alimentație raw-vegan sunt?

Ligia Pop: Aceasta poate fi de mai multe feluri adică: raw-vegană când nu se consumă produse animale sau de insecte, cum ar fi lactatele, ouăle sau mierea, sau poate fără denumire atunci când anumite persoane aleg să consume și pește sau lactate, ouă.

Din 2008 Ligia a adoptat hrana vie

CSÎD: Cum a început povestea ta cu raw-food?

Ligia Pop: Cândva prin 2008 am auzit despre acest curent și treptat, am introdus în alimentație un procent și mai mare de hrana netratată termic și 100% naturală.

Ligia Pop a contribuit la harta alimentației naturale în țara noastră

CSÎD: Ce a însemnat să deschizi acest drum în România?

Ligia Pop: M-am bucurat să lărgesc acest drum, bătut înainte și de alte persoane, să ajut la ridicarea vibrației prin promovarea unui stil de viață echilibrat – minte, trup și suflet sănătos,  să ajut la crearea multor locuri de muncă și aici pot aminti apariția multor restaurante, cofetării și cafenele care au inclus în meniu aceste preparate dar și multitudinea de magazine cu produse bio.

CSÎD: Care este povestea comunității tale?

Ligia Pop: Nu pot numi comunitate ceea ce s-a creat, asta fiindcă nu am dorit să creez separatism. Am promovat mereu flexibilitatea, nu extremismul și români de peste tot din lume, având o alimentație tradițională, au introdus un procent mare de hrană vie în alimentația lor și încă o fac.

Care sunt primii pași pentru cei care vor să adopte alimentația raw-vegan

CSÎD: Care sunt primii pași și primele produse de achiziționat pentru cei care vor să adopte alimentația raw vegană?

Ligia Pop: Recomand pașii mici, treptați însă pentru început este important să fie atinse cele trei aspecte.

  1. Dorința de a își face curățenie în propria viață: minte, trup și suflet.
  2. Găsirea mai multor producători locali de la care pot cumpăra ingrediente de calitate.
  3. Ca și ustensile, un cuțit ceramic și un tocător de lemn bun.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân