Nefrectomie stângă și suprarenalectomie bilaterală realizate cu succes la SANADOR

  • Publicat:
  • Actualizat:
Nefrectomie stângă și suprarenalectomie bilaterală realizate cu succes la SANADOR
Conf. dr. Constantin Gîngu. Sursa foto: SANADOR

„Operația a fost un succes: tumora a fost îndepărtată în întregime și nu au apărut metastaze, astfel încât suntem foarte mulțumiți de rezultate”, relatează fiica pacientului tratat la SANADOR.

Clement a venit la SANADOR în urmă cu un an, după ce a fost diagnosticat cu tumoră renală stângă cu determinări secundare suprarenaliene bilaterale, obiectivate de o investigație CT efectuată cu ocazia unei crize de colică renală.

Diagnosticul de tumoră renală stângă și suprarenaliană bilaterală al domnului Clement a fost confirmat de conf. Dr. Constantin Gîngu și i s-a recomandat nefrectomia.

Ulterior, echipa domnului conferențiar a efectuat intervențiile de nefrectomie stângă și suprarenalectomie bilaterală cu rezultate excelente intraoperatorii. Intervenția a reușit să îndepărteze toate formațiunile tumorale, iar pacientul nu a necesitat tratament oncologic ulterior.

Tatăl meu a suferit o nefrectomie stângă și suprarenalectomie bilaterală, realizată de către dl. conf. dr. Constantin Gîngu. Operația a fost un succes: tumora a fost îndepărtată în întregime și nu au apărut metastaze, astfel încât suntem foarte mulțumiți de rezultate.

Am mers la medicul oncolog imediat după intervenție, așa cum ni s-a recomandat, pentru a vedea dacă se impune tratament oncologic. Din fericire, nu a fost cazul, iar acum tatăl meu este sub supraveghere. Analizele și CT-ul efectuate după 3 luni și 6 luni au rezultate bune, drept urmare suntem optimiști și convinși că boala a fost vindecată, povestește fiica domnului Clement.

Intervenția de nefrectomie (excizia parțială sau totală a rinichiului), procedură cu grad de dificultate ridicat, este frecvent indicată pentru tratamentul tumorilor renale maligne și poate fi efectuată uni- sau bilateral, în funcție de particularitățile cazului și conduita terapeutică adecvată.

La Spitalul Clinic SANADOR, nefrectomiile pot fi realizate robotic, laparoscopic, sau clasic, în funcție de indicațiile operatorii.

Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar Urologie cu competențe în chirurgia laparoscopică și robotică, coordonatorul Departamentului de Chirurgie Urologică Oncologică și Reconstructivă din Spitalul Clinic SANADOR, este recunoscut pentru aptitudinile sale chirurgicale deosebite, dovedite în cadrul numeroaselor intervenții urologice complexe efectuate, care includ și nefrectomiile.

Spitalul Clinic SANADOR pune la dispoziție pacienților tratamente chirurgicale complexe urologice, realizate de echipe de medici cu experiență vastă în chirurgia minim invazivă și cu rezultate excelente, conectați în permanență la noutățile din ghidurile terapeutice internaționale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Conf. Dr. Constantin Gîngu - Medic primar Urologie
Conf. Dr. Constantin Gîngu este doctor în științe medicale, medic primar Urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă, Spitalul Clinic SANADOR. Dr. Constantin Gingu are titlurile de Conferentiar Universitar (Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân