Contraceptivele de noua generatie nu sunt mai periculoase pentru functia hepatica decat cele vechi

Oamenii de stiinta sustin ca, in ciuda valvei care se face in jurul produselor noi, acestea nu pun vezica biliara in pericol intr-o mai mare masura decat cele cu care eram obisnuite cu cativa zeci de ani in urma.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Contraceptivele de noua generatie nu sunt mai periculoase pentru functia hepatica decat cele vechi
Contraceptivele de noua generatie nu sunt mai periculoase pentru functia hepatica decat cele vechi

Contraceptivele de noua generatie nu prezinta un risc mai mare pentru functia hepatica, comparativ cu cele din vechea generatie. Oamenii de stiinta sustin ca, in ciuda valvei care se face in jurul produselor noi, acestea nu pun vezica biliara in pericol intr-o mai mare masura decat cele cu care eram obisnuite cu cativa zeci de ani in urma.

Drospirenone, contraceptiv din noua generatie, unul dintre cele mai bine vandute si prezent pe piata internationala sub diferite denumiri comerciale, se pare ca nu afecteaza colecistul (vezica biliara) mai mult decat anticonceptionalele vechi, informeaza oamenii de stiinta.

Potrivit unui studiu aparut in Canadian Medical Association Journal, 2,7 milioane de femei din Statele Unite au fost chestionate cu privire la contraceptivele pe care si le administrau, pe o perioada de 18 luni. Specialistii de la McGill University si University of Florida au urmarit apoi incidenta afectiunilor colecsitului in randul acestora, in functie de contraceptivul administrat: drospirenone sau levonorgestrel (cel mai vechi si mai popular contraceptiv).

Se pare ca toate pilulele prezinta un risc de imbolnavire la nivelul vezicii biliare, insa nici unele nu sunt mai agresive decat altele. Studiul s-a focalizat asupra imbolnavirii colecistului, alte acuze care li se aduc anticonceptionalelor nefiind studiate.

Rezultatele studiului, spun autorii lui, ar trebui sa le ajute pe femei sa-si faca o idee cu privire la alegerea contraceptivului potrivit. Fie ca vorbim despre cele noi, fie ca ne referim la cele traditionale, oricare dintre aceste pilule comporta un oarecare risc asupra sanatatii, in speta asupra colecistului.

Despre alte riscuri pe care le au contraceptivele din generatia a III-a, asupra altor organe, cititi aici: Anticonceptionalele de ultima generatie, mai periculoase decat cele vechi?

Sursa: Science Daily

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: