14 zile pentru starea de bine: ce am câştigat după programul de dietă şi sport coordonat de Cori Grămescu

Cele două săptămâni ale programului de dietă şi sport “Provocarea Activia”, coordonat de Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie s-au încheiat cu succes. Am reuşit să mâncăm corect şi sănătos din meniurile propuse de Cori, am bifat minimum 3 şedinţe de sport pe săptămână, din programele antrenoarelor de la LadyFIT şi, la final, ne-am declarat mai mult decât hotărâte să continuăm pe drumul vieţii sănătoase.
  • Publicat:

Cele două săptămâni ale programului de dietă şi sport “Provocarea Activia”, coordonat de Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie s-au încheiat cu succes. Şi spun asta pentru că gaşca veselă, formată din Cristina Geicu, Raluca Barbu, Mihaela Gurău, Alice Năstase, Mădălina Mişu, Maria Paşca, Alecsandra Voicu, Alexandra Popa, Manuela Pănescu şi Beatrice Osanu, s-a ţinut de treabă extrem de bine, lucru remarcat de altfel şi de Cori la ultima noastră întâlnire.

Toate am reuşit să mâncăm corect şi sănătos din meniurile propuse de Cori, am bifat minimum 3 şedinţe de sport pe săptămână, din programele antrenoarelor de la LadyFIT şi, la final, ne-am declarat mai mult decât hotărâte să continuăm pe drumul vieţii sănătoase.

“Mi-am reintrat în formă, mă simt foarte bine, sunt mai tonică, mai antrenată, mai sprintenă. Şi sunt bine nu doar din punct de vedere fizic, dar mai ales din punct de vedere psihic. Sunt şi mândră de mine pentru că am făcut faţă. Practic, mi-am reamintit cât de mult bine face sportul, cât de mult bine face viaţa sănătoasă, cât de frumos este să te simţi bine în pielea ta, în viaţa ta, în mintea ta. Acestea sunt lucrurile cele mai importante şm chiar am de gând să o ţin tot aşa, pentru că nu degeaba mi-a fost dată Provocarea Activia” mi-a spus Alice la finalul programului.

“A fost o experienţă extrem de interesantă. Mi-era puţin frică iniţial, nu ştiam dacă o să mă descurc, cum o să fie cu alimentaţia, dar acum, la final, sunt super mulţumită de cum a ieşit totul. Am învăţat să mănânc mult mai sănătos, să fac sport, chiar am renunţat şi la dulciuri. Iar asta m-a bucurat foarte mult” completează Cristina.

“Mă simt foarte bine, chiar mi-am dorit foarte mult să intru într-un astfel de program. Obiectivele mele au fost să am mai multă energie, să integrez în stilul meu de viaţă o alimentaţie sănătoasă şi  uşor, uşor, încep să-mi obţin ceea ce mi-am dorit” concluzionează Maria.

Cum am trecut peste cele două săptămâni de dietă şi sport?

Pentru mine, cele două săptămâni au fost un exerciţiu de voinţă, de ale cărui beneficii vreau să mă bucur în continuare. Am reuşit să ies din zona de confort a meniurilor sănătoase, dar mult prea monotone, precum salatale. Am bifat, cu foarte mici excepţii, programul de 3 mese şi două gustări din “Provocarea Activia” şi am trecut în câteva zile de la antrenamentele uşoare de yoga şi pilates la cele cardio intense, cărora le-am rezistat foarte bine.

“Te-ai descurcat foarte bine, felicitări. Ai început cu antrenamentele de intensitate redusă, ai crescut intensitatea în funcţie de cum te-ai simţit în zilele respective, ai ajuns chiar şi la orele de avansaţi, iar mâncarea a fost corectă. Felicitări, mă bucur foarte tare” mi-a spus Cori la final.

Aşa că pot să vă mărturisesc, fără să exagerez, că vârsta de 41 de ani mă va găsi peste mai puţin de o lună într-o formă fizică excelentă pe care nu am avut-o niciodată până acum. Aceasta pentru că, dincolo de voinţă, am aplicat constant câteva reguli de bază pe care promit să le respect cu sfinţenie de acum înainte. Vi le detaliez în continuare pentru că funcţionează garantat pentru oricine.

5 lucruri importante pe care le-am învăţat în 14 zile şi care funcţionează pentru oricine

1.Poţi să mănânci sănătos fără să te înfometezi. Acest lucru este posibil dacă nu te privezi de niciuna dintre cele 3 mese ale zilei şi nici de cele două gustări. Dacă mănânci la 3 ore, ţii glicemia în limite normale şi nu te vei repezi seara spre frigider ca să devorezi cantităţi mari de alimente care, inevitabil, te vor îngrăşa.

2.Faci faţă antrenamentelor solicitante. Un aport optim de nutrienţi, echilibrat pe tot parcursul zilei, te va ajuta să faci faţă programelor de sport, chiar şi celor solicitante, după orele de program. Eu am descoperit că pot dormi foarte bine şi că mă pot trezi dimineaţa devreme, plină de energie, tocmai datorită acestei combinaţii optime de dietă echilibrată şi sport.

3.Înveţi să găteşti sănătos. Acesta este un câştig al programului “Provocarea Activia”, pentru că a mânca variat şi sănătos înseamnă a controla ingredientele şi cantităţile, iar acest lucru devine sută la sută posibil dacă începi să găteşti preparate simple, săţioase şi hrănitoare.

4.Consumi corect proteinele şi nu-ţi mai e foame. Un aport corect de proteine te poate ajuta să ţii foamea sub control şi să-ţi defineşti în timp musculatura. Se ştie că masa musculară optimă este garanţia unui metabolism bun care te fereşte de îngrăşare pe termen lung. Aşa că am consumat cu plăcere omlete, grătare, dar şi iauturi, noul iaurt Activia Finesse fiind extrem de versatil pentru micul dejun, gustare, dar şi o cină mai uşoară, alături de o salată cu legume.

5.Dietă+sport=stare de bine garantată. Poate e mai dificil la început, dar după câteva zile de dietă echilibrată şi câteva sesiuni de sport, starea de bine se instalează garantat şi nu te mai poţi întoarce la un program sedentar, la mese luate pe fugă sau gustări calorice, fără nutrienţi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”