Exerciţiile fizice ar putea contracara efectele dăunătoare ale statului pe scaun

Exerciţiile fizice regulate ar putea contracara efectele dăunătoare ale statului pe scaun pentru perioade lungi, arată un nou studiu al cercetătorilor britanici.
  • Publicat:
Exerciţiile fizice ar putea contracara efectele dăunătoare ale statului  pe scaun

Exerciţiile fizice regulate ar putea contracara efectele dăunătoare ale statului pe scaun pentru perioade lungi, arată un nou studiu al cercetătorilor britanici.

„Studiul este semnificativ pentru că demonstează încă o dată de ce activitatea fizică şi mişcare sunt atât de importante. Acesta arată că persoanele care petrece perioade lungi de timp fără a se mişca, fie din cauza slujbei de birou sau a stilului de viaţă pot contracara unele dintre efectele dăunătoare ale unui stil de viaţă sedentar prin exerciţii fizice regulate„, explică profesorul Kishan Bakrania de la Universitatea din Leicester.

Cercetătorii au analizat datele de la un sondaj privind starea de sănătate a adulţilor din Anglia realizat în 2008. Aceşti au grupat oamenii pe baza nivelului de activitate fizică şi de sedentarism.

Persoanele care petreceau mult timp stând pe scaun şi care nu făceau mişcare au prezentat un risc mai ridicat de a suferi de boli cardiovasculare şi diabet, faţă de cele care făceau mişcare regulat deşi petreceau mult timp stând la birou sau în activităţi sedetare. Mai mult, persoanele care petreceau mai puţin timp stând jos aveau un nivel mai ridicat de colesterol bun, chiar dacă nu făceau mişcare în mod regulat.

“Activitatea fizică ar putea compensa o parte din consecinţele dăunătoare ale unui stil de viaţă sedentar. Studiul subliniză cât de importantă este mişcarea pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos”, a explicat coordonatorul studiului Thomas Yates de la Univesitatea Leicester.

Studiul a fost publicat în jurnalul medical BMC Public Health.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân