Liceenii de la Tonitza Bucureşti pictează pentru Asociaţia de Luptă Împotriva Bolii Parkinson

Asociatia de Lupta Impotriva Bolii Parkinson, în colaborare cu Liceul de Arte Plastice “N. Tonitza” Bucuresti si Houston NPA vor organiza în data de 2 aprilie 2015 un vernisaj organizat cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Bolii Parkinson (celebrata in fiecare an la nivel international pe 11 aprilie)
  • Publicat:
Liceenii de la Tonitza Bucureşti pictează pentru Asociaţia de Luptă Împotriva Bolii Parkinson

Asociatia de Lupta Impotriva Bolii Parkinson, în colaborare cu Liceul de Arte Plastice “N. Tonitza” Bucuresti  si Houston NPA vor organiza în data de 2 aprilie 2015 un vernisaj organizat cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Bolii Parkinson (celebrata in fiecare an la nivel international pe 11 aprilie).

Elevii clasei a V-a din cadrul liceului vor dona Asociatiei de Lupta Impotriva Bolii Parkinson tablouri pictate cu tema „Lalelele Rosii”, simbol international adoptat de toate organizatiile ce lupta cu boala Parkinson.

Tablourile se vor vinde la pretul stabilit de artisti in scopul dezvoltarii unor actiuni pentru bolnavii de Parkinson.
La vernisaj va participa si Dan Raican, presedintele Asociatiei de Lupta Impotriva Bolii Parkinson (pacient cu Parkinson).

Boala Parkinson este a doua boala neurodegenerativa ca frecventa dupa boala Alzheimer, afectand peste 72.000 de romani.

Vernisajul este organizat cu scopul cresterii nivelului de conştientizare in ceea ce priveste boala Parkinson si al impactului acesteia asupra individului, familiei si societatii. O mai mare informare va reduce stigma asociata acestei boli, va creste intelegerea si sprijinul comunitatii si va conduce la cresterea calitatii vietii pentru cei afectati de aceasta maladie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”