O tehnică simplă care te scapă de dureri de cap şi de stres în doar 30 de secunde

O tehnică simplă care se pare că te scapă de dureri de cap şi de stres în doar 30 de secunde (şi nici nu ai nevoie de medicamente!).
  • Publicat:
O tehnică simplă care te scapă de dureri de cap şi de stres în doar 30 de secunde

O durere de cap îţi poate strica până şi cele mai bune momente. Mai ales dacă te loveşte la locul de muncă sau când eşti la volan şi nu ai niciun medicament la îndemână.

Cefaleea reprezintă orice fel de discomfort sau durere situată la nivelul capului, feţei sau gâtului. În multe cazuri durerea de cap apare datorită faptului că nervii, muşchii sau vasele sangvine de la nivelul feţei, scalpului sau creierului sunt iritaţi, inflamaţi sau nu funcţionează normal.

Cefaleea variază mult în raport cu severitatea, localizarea şi durata durerii. Deoarece există foarte multe cauze de cefalee este foarte importantă diagnosticarea corectă a acesteia.

Cu toate că cele mai multe dureri de cap sunt inofensive şi durează doar câteva ore, cefaleea poate fi un simptom al unor afecţiuni de gravitate diferită: răceală, gripă sau stres până la meningită, accident vascular cerebral sau tumoră cerebrală.

Site-ul Bright Side prezintă o tehnică simplă care se pare că te scapă de dureri de cap şi de stres în doar 30 de secunde (şi nici nu ai nevoie de medicamente!).

Corpul nostru are anumite zone active care pot fi masate pentru a calma durerile de diferite nature, iar tehnicile precum presopunctura sunt de mare ajutor a ameliora aceste dureri.

Terapia cu puncte de presiune (triggerpoints) a apărut în Asia cu peste 2000 de ani în urmă şi este o presopunctură care funcţionează atunci când apeşi cu degetele anumite puncte din corp care eliberează stresul muscular. Aşadar, data viitoare când suferi de aceste dureri mergi la o şedinţă de shiatsu sau, mai bine, fă-o chiar tu!

Aşadar, ce trebuie să faci dacă te confrunţi cu o durere de cap groaznică? Punctul pe care trebuie să-l masezi se află între degetul mare şi cel arătător. Folosind degetul mare al unei mâini şi indexul celeilalte, ciupeşte partea moale şi cărnoasă dintre degetul mare şi index, aplicând presiune pe dosul palmei.

Apasă acest punct cu degetul şi menţine presiunea timp de 30 de secunde, apoi repetă tehnică şi pentru a doua mână. Dacă ai urmat întocmai regulile de mai sus, durerea de cap ar trebui să dispară la scurt timp.

Atenţie, însă, specialiştii nu recomandă terapia cu triggerpoints femeilor însărcinate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
6 beneficii ale uleiului de cocos
6 beneficii ale uleiului de cocos
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”