8 lucruri neaşteptate care ţi-ar putea cauza dureri de cap

Câteodată te trezeşti cu o durere îngrozitoare de cap şi nu ai niciun niciun dubiu în privinţa cauzei (încă un pahar de vin părea o idee bună!). Dar, alte dăţi te simţi ca şi cum ai fi fost lovită cu un ciocan şi nu ai nici cea mai mică idee care ar putea fi cauza.
  • Publicat:
8 lucruri neaşteptate care ţi-ar putea cauza dureri de cap

Câteodată te trezeşti cu o durere îngrozitoare de cap şi nu ai niciun niciun dubiu în privinţa cauzei (încă un pahar de vin părea o idee bună!). Dar,  alte dăţi te simţi ca şi cum ai fi fost lovită cu un ciocan şi nu ai nici cea mai mică idee care ar putea fi cauza. 

Iată 8 cauze neaşteptate ale durerilor de cap pe care poţi încerca să le eviţi.

1. Consumi prea mulţi sulfiţi

Alimentele afumate, murate sau confiate cum ar fi mezelurile sau brânzetutile conţin de multe ori sulfiţi care pot dilata vasele sangvine şi cauza dureri de cap. Pentru a identifica alimentele  problematice încearcă să ţii un jurnal alimentar pentru câteva zile.

2. Nu bei suficientă apă

Chiar dacă petreci toată ziua la birou poţi fi deshidratată. Deshidratarea poate duce a dureri groaznice de cap (pe lângă stări de greaţă şi dureri musculare). Cea  mai simplă soluţie? Încearcă să ai tot timpul lângă tine o sticlă de apă şi bea pe parcursul zilei.

3. Îţi forţezi ochii

Pentru început – când ai fost ultima dată la un control oftalmologic? Dacă îţi forţezi ochii când citeşti sau lucrezi, ia în calcul o vizită la doctor. În momentul în care îţi suprasoliciţi ochii sau ai dificultăţi în a vedea obiectele aflate la distanta se crează tensiune în jurul ochilor şi a frunţii ce poate conduce la dureri de cap.

4. Lucrezi prea mult la computer

Privitul unui ecran luminos zi de zi pune o tensiune imensă pe ochii tăi şi, în consecinţă, pe cap. Încearcă să iei pauze cât  mai des pentru a-ţi odihni ochii. Un alt lucru pe care l-ai putea face este să ai un protector de ecran care îţi protejeze vederea.

5. Prea mult stres

Stresul în sine nu este neapărat cauza durerilor de cap. Mai degrabă, reacţiile organismului tău la situaţii stresante (lipsa somnului, alimentaţie necorespunzătoare, anxietate) pot declanşa migrene. Gândeşte-te ce activităţi te relaxează – yoga, meditaţie, citit, serialele preferate – şi fă-ţi timp pentru tine.

6. Ia în calcul şi schimbările hormonale

Simpla schimbare a anticoncepţionalelor poate să îţi afecteze nivelul de estrogen şi să cauzeze dureri de cap. Dacă ai observat o legătură între cele două discută cu medicul tău ginecolog. Poţi încerca anticoncepţionale cu un nivel scăzut de estrogen.

7. Îţi prinzi părul prea strâns

Foarte multe femei au dureri de cap atunci când îşi prind părul în coadă sau şi-l împletesc.  Încearcă să îţi faci un coc lejer, fără a crea prea multă tensiune pentru scalp.

8. Eşti alergică la anumite parfumuri şi arome

În acest caz nu poţi face altceva decât să fii atentă care sunt aromele care îţi dau dureri de cap. Este un lucru mai puţin cunoscut, dar poţi fi alergic la anumite mirosuri şi arome. Dacă treci pe lângă biroul unei colege, simţi mirosul parfumului şi imediat de loveşte o durer de cap nu îţi imaginezi o corelaţie între cele două.  Cele mai des întâlnite alergii includ benzina, tutunu şi – din păcate – parfumul! Pentru a evita durerile de cap cauzate de acestea, păstrează uleiuri esenţiale de levănţică sau de mentă în geantă. Ambele au propietăţi terapeutice de relaxare şi ameliorează durerile de cap!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”