Cum să NU transformi salata într-o bombă calorică!

Iată câteva modalităţi prin care poţi să obţii o salată delicioasă, alegând dressingul corect!
  • Publicat:
Cum să NU transformi salata într-o bombă calorică!

Cuvântul „salată” probabil sună ca „mâncare de dietă”, dar chiar şi cele mai sănătoase salate pot să se transforme în bombe calorice daca foloseşti dressingul greşit.

Sunt sigură că nu trebuie să îţi spun că brânza albastră sau dressingurile cu maioneză nu sunt bune pentru tine, sau pentru silueta ta. Cu toate acestea, nu este nevoie să mănânci doar frunze goale.

Iată câteva modalităţi prin care poţi să obţii o salată delicioasă, alegând dressingul corect!

Evită sosurile care vin în sticle

Zahăr, sare, conservanţi… trebuie să continui? Făcându-ţi propriul dressing este modul perfect prin care să te asiguri că nu consumi calorii goale. În plus, este distractiv, delicios şi foarte uşor de făcut! Dacă nu ai timp să faci asta de fiecare dată când mănânci salată, fă o cantitate mai mare de sos la începutul săptămânii şi păstrează-l în frigider, într-un recipient închis ermetic.

Mai simplu, mai sănătos!

Dacă te afli în faţa unui salad bar, la capitolul sos, cere doar ulei de măsline şi oţet sau ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Acasă, poţi să amesteci o linguriţă din fiecare cu foarte puţină sare. Dacă vrei şi ceva extra, poţi adăuga o linguriţă de muştar clasic. Alte idei? Ulei de măsline şi miere, sau o cantitate mică din fructele tale preferate, asezonate cu… muştar! Dacă tot nu sună apetisant, încearcă! Vei fi surprinsă de un gust minunat!

„Scapă” în salată doar ingrediente sănătoase

În loc să foloseşti maioneză ca bază pentru dressing, încearcă iaurtul dulce, tahini, avocado sau chiar unt de nuci. Pentru un dressing mai aromat, amestecă 1 linguriţă de pastă miso, puţin tahini şi puţin oţet de mere. Adaugă cantităţi mai mari dacă faci o salată pentru mai multe persoane.

Adaugă legume… multe legume!

Pentru un aport nutriţional mai mare, dar cu puţine calorii, amestecă, folosind un blender, cât mai multe legume şi ierburi proaspete, alături de puţin ulei de măsline şi câteva picături de oţet şi zeamă de lămâine. O opţiune delicioasă: morcovi şi ghimbir, spanac şi pătrunjel, ardei copt şi oregano.

Decodează eticheta

„Low-fat” sau ”fat-free” se traduce de cele mai multe ori cu „bogat în zahăr” sau ”extrem de bogat în sare”. Chiar şi etichetele care semnalează produse „fără zahăr” pot să conţină îndulcitori chiar mai periculoşi pentru siluetă şi sănătate. Fereşte-te de dressingurile gata preparate, iar dacă nu te poţi abţine, încearcă măcar să citeşti cu atenţie eticheta şi să „descifrezi” tehnicile de marketing.

Ai grijă la porţii

Majoritatea restaurantelor pun în salată o cantitate dublă de dressing faţă de necesar. Pentru a nu risca să transformi o salată sănătoasă într-un inamic al siluetei, comandă dressingul separat şi pune-ţi în farfurie o cantitate mai mică.

Gândeşte în afara… sticlei

Salsa, hummus, guacamole… toate pot fi înlocuitori perfecţi al unor dressinguri nesănătoase. De asemenea, aceste sosuri pot adăuga un aport semnificativ de fibre, vitamine şi minerale esenţiale organismului tău! Din nou, nu uita de porţii! Chiar şi în cazul dressingurilor sănătoase, două linguri la o salată sunt mai mult decât suficiente.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân