6 superalimente mai puţin cunoscute, dar extrem de benefice şi delicioase!

Te-ai săturat de dietele stricte? Ţi-e poftă de o prăjitură, dar ştii că „nu ai voie”? Vrei un organism sănătos, o siluetă perfectă, dar şi o gustare delicioasă zilnic?
  • Publicat:
6 superalimente mai puţin cunoscute, dar extrem de benefice şi delicioase!

Te-ai săturat de dietele stricte? Ţi-e poftă de o prăjitură, dar ştii că „nu ai voie”? Vrei un organism sănătos, o siluetă perfectă, dar şi o gustare delicioasă zilnic?

Pentru că înfometarea nu este o soluţie atunci când vrei să slăbeşti şi pentru că, din când în când, trebuie să îţi satisfaci şi micile plăceri în ceea ce priveşte alimentaţia, iată câteva super-alimente care nu numai că sunt extrem de benefice organismului, dar se pot transforma în adevărate delicii!

Mesquite

Mesquite este o pudră măcinată din seminţele copacului cu acelaşi nume. Are un gust dulce, aromat, asemănător caramelului, cu o aromă precum a scorţişoarei şi a cuişoarelor. Pudra este recunoscută pentru proprietăţile sale de a lupta contra diabetului, având proprietatea să scadă zahărul din sânge şi totodată să-l menţină într-un echilibru stabil.

Mesquite taie pofta de mâncare, lăsând în corp o senzaţie de saţietate. Adaugă mesquite în orice nectar de fructe şi senzaţia de foame va dispărea. Este un superaliment bogat în fibre şi proteine. Conţine un amino-acid esenţial, rar încâlnit în natură: lizina. Este o sursă naturală a următoarelor minerale, într-o formă uşor de absorbit: calciu şi magneziu, fier, zinc şi potasiu.

Nuci de pin

Nucile de pin conţin magneziu şi potasiu, care ajută la menţinerea sub control a presiunii arteriale cât şi a unei inimi sănătoase. Conţin vitamina E, K şi Niacină. Nucile de pin taie pofta de mâncare, pentru că au în conţinut un acid numit pinoleic. Acesta stimulează secreţia de hormoni care semnalează creierului că persoana este sătulă. Totodată are „puterea” chimică de a lupta împotriva poftelor culinare nu tocmai sănătoase.

Nuci braziliene

Aceste nuci conţin cea mai mare cantitate de seleniu dintre toate nucile. Seleniu este un antioxidant care protejează organismul împotriva atacurilor de inimă şi a cancerului, inclusiv cancerul de prostată.

Psyllium

Tărâţele de psyllium sunt extrase din seminţele unei plante înrudită cu pătlăgina, numită Plantago. Are proprietăţi miraculoase, recunoscute în întreaga lume, iar cele listate mai jos sunt doar câteva:

  • Îmbunătăţesc digestia
  • Au un conţinut mare de fibre, care prin înmuiere se dublează în cantitate
  • Sunt folosite în bucătăria fără foc ca un agent de întărire la creme, prăjituri şi îngheţate
  • Ţin sub control greutate, oferind o senzaţie de saţietate pe termen lung
  • Au efecte detoxifiante, eliminând rapid toxinele din corp
  • Scad colesterolul şi îl menţin la un nivel normal

Făina proteică de cânepă

Făina proteică de cânepă este o sursă complexă de nutrient. Are un conţinut mare de acizi graşi esenţiali, omega 6 şi omega 3, conţine toţi aminoacizii esenţiali despre care se ştia că se află doar în produsele de origine animală şi are un conţinut mare de fibre şi de minerale, precum calciu, fier, potasiu. Făina se poate folosi în combinaţie cu alte tipuri de făină din nuci sau cereal pentru prăjituri şi nectaruri.

Untul de cacao

Extras printr-o metodă la rece, untul de cacao are un conţinut foarte mare de magneziu, fiind folosit atât în idustria alimentară cât şi în cea cosmetic.

Femeile însărcinate îl folosesc pentru înlăturarea vergeturilor şi a petelor de pigmentare excesivă.

Sursa: „Deserturi pentru părinţi şi copii sănătoşi”, Ligia Pop

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”