Uitati de injectiile cu botox! S-a descoperit un gel la fel de eficient impotriva ridurilor!

Liftingul la domiciliu este un concept din ce in ce mai aproape de realitate, daca ar fi sa dam crezare oamenilor de stiinta care au descoperit ca toxina botulinica utilizata sub forma de gel este la fel de eficienta ca si injectiile
  • Publicat:
Uitati de injectiile cu botox! S-a descoperit un gel la fel de eficient impotriva ridurilor!
Uitati de injectiile cu botox! S-a descoperit un gel la fel de eficient impotriva ridurilor!

Liftingul la domiciliu este un concept din ce in ce mai aproape de realitate, daca ar fi sa dam crezare oamenilor de stiinta care au descoperit ca toxina botulinica utilizata sub forma de gel este la fel de eficienta ca si injectiile, mai ales in cazul ridurilor de la ochi, cunoscute drept „laba gastii”.

Oricine ar putea scapa de riduri fara sa apeleze la ajutor medical, daca gelul cu pricina se dovedeste a fi sigur. Il intindem in jurul ochilor si gata, minunea se intampla! Efectul gelului dureaza circa 4 luni, spune dr. Michael Kane, chirurg in cadrul spitalului Manhattan Eye, Ear and Throat Hospital din New York, si consultant pe durata cercetarilor.

Gelul se aplica pe zona afectata de riduri, se lasa sa actioneze 30 de minute, iar apoi se sterge. Testele efectuate pana in prezent au demonstrat ca 90% dintre persoanele care l-au utilizat au beneficiat de o ameliorare a aspectului pielii. De asemenea, intr-o a doua faza a testarii, din 180 de persoane participante, 40% au raspuns favorabil la tratamentul cu gel. Efectele adverse ale noului produs includ insa mancarimi ale ochilor, iritatii, simptome asemanatoare gripei si infectii ale tractului urinar.

Toxina botulinica este o o proteina, produsa de bacteria Clostridium botulinum utilizata in ameliorarea unor afectiuni musculare si in scop cosmetic. Pentru ca slabeste sau paralizeaza muschii injectati (in functie de doza utilizata), toxina si-a capatat popularitatea mai ales in randul esteticientilor care o administreaza pacientilor pentru un aspect intinerit al fetei, cu mai putine riduri. Dezavantajul este ca injectiile cu aceasta toxina pot fi dureroase, sunt scumpe si, pe termen lung, creaza un efect de „fata inghetata”, lipsita de expresie. De asemenea, in unele cazuri pot exista efecte secundare extrem de neplacute, precum aparitia arsurilor.

In cautarea unei solutii mai simple, care sa nu presupuna durere si costuri mari la administrare, producatorii in domeniu au inventat acest gel pe baza de toxina botulinica. In prezent, acesta nu se comercializeaza pentru ca nu a trecut inca toate stadiile de testare necesare obtinerii aprobarilor FDA, insa nimeni nu stie cand si daca acest lucru se va intampla, precum nici cat va costa un flacon. Si, cu toate ca gelul este prezentat drept un produs medical care nu poate fi utilizat decat in cabinetul specialistului, cu siguranta flacoanele vor ajunge si la domiciliile pacientilor.

Citeste si:
Terapia cu oxigen hiperbaric, alternativa la injectiile cu toxina botulinica

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Sani prea mari! Ce e de facut?
Sani prea mari! Ce e de facut?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân