3 cauze ale decolorării părului vopsit

Care este visul posesoarelor unui par vopsit? Sa obtina nuantele dorite si sa-si pastreze culoarea parului, cat mai mult timp.
  • Publicat:
  • Actualizat:
3 cauze ale decolorării părului vopsit

Care este visul posesoarelor unui par vopsit? Sa obtina nuantele dorite si sa-si pastreze culoarea parului, cat mai mult timp.

Un par cu o structura de cheratina sanatoasa, poate sa retina nuanta obtinuta o perioada indelungata, fara ca aceasta sa isi piarda din intensitate si stralucire.

Care sunt cauzele decolorarii? Iata mai jos 3 din cele mai importante:

1 – De fiecare data cand ne spalam parul, metalele mici din apa, precum cuprul, pot genera radicali liberi. Acest lucru se declanseaza prin actiunea razelor UV, care provoaca deteriorarea cheratinei, proteina de baza a parului.

2 – Parul este higroscopic, adica absoarbe si pierde umiditate. Cand il spalam, el absoarbe apa, creste in diametru, ceea ce il face mai sensibil si este predispus la deteriorare si la pierderea moleculelor de culoare ale vopselei parului.

3 – Razele UV reactioneaza in mod direct cu parul si implica consecinte negative asupra lui. Impreuna cu alti factori, precum clorul din apa, aportul de caldura generat de aparatele de styling si uscare, dar si apa sarata a marii, contribuie la pierderea pigmentilor de culoare.

Cum putem proteja parul vopsit astfel incat culoarea sa reziste mai mult timp? Simplu, folosind produse dedicate parului vopsit, iar pe timpul verii chiar si protectie solara speciala pentru par.
In afara de samponul si balsamul pentru par vopsit foloseste cel putin o data pe saptamana un tratament special pentru parul vopsit precum masca Brilliance de la Wella Professionals sau Color Save Bi-Phase Conditioner de la System Professional – un spray leave-in care protejeaza in mod activ toate tipurile de par colorat, este ideal ca tratament de ingrijire in etapa de finisare a parului vopsit.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”