Sucul de morcovi – beneficii şi contraindicaţii

Excesul de suc de morcovi, chiar dacă este natural, duce la îngălbenirea pielii şi la căderea dinţilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Morcovul conţine beta-caroten, o substanţă care acţionează ca un anti-oxidant puternic.Este o legumă bogată în fibre, ceea ce duce la îmbunătăţirea problemelor de tranzit intestinal – diaree sau constipaţie.

Sucul de morcov conţine un nivel ridicat de vitamina A.Un studiu recent a constatat creşterea nivelului de vitamina A la copiii care l-au consumat zilnic, timp de 10 săptămâni. Alt studiu a demonstrat că 2 pahare de suc de morcovi pe zi pot ameliora durerile fibromialgiei.

Sucul de morcovi ajută în combaterea deficitului de zinc şi vitamina C.Este indicat în dieta diabeticilor. În stare crudă, această legumă are un indice glicemic scăzut.

Excesul de suc de morcovi, chiar dacă este natural, duce la îngălbenirea pielii şi la căderea dinţilor.În timpul sarcinii şi alăptării, trebuie consumat în cantităţi normale.Prea mult suc de morcovi poate cauza flatulenţă şi dureri abdominale.
Sucul de morcovi în exces poate interacţiona cu medicamentele administrate în caz de diabet poate scădea glicemia drastic.

sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult