Dr. Viviana Iordache: cum îngrijim pielea când purtăm mască de protecţie VIDEO

Dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog, explică modul cum trebuie să ne îngrijim pielea când purtăm mască de protecţie.

Alături de igiena riguroasă şi menţinerea distanţei sociale, masca de protecţie este extrem de importantă pentru a ne proteja de contaminarea cu noul coronavirus. Aceasta trebuie purtată în spaţiile închise precum biroul, magazinele, cabinetele medicale, mijloacele de transport în comun şi orice alt spaţiu închis, unde sunt mai multe persoane.

Masca trebuie purtată corect şi trebuie să acopere gura şi nasul. În plus, trebuie schimbată periodic cu una nouă şi spălată riguros dacă este confecţionată din bumbac sau alt material textul. De asemenea, masca nu se împrumută dacă a fost folosită de altă persoană şi nu se lasă la întămplare, oriunde, ci se aruncă la gunoi după folosire.

Însă pe cât de multe beneficii are masca, pe atât de multe neplăceri poate cauza, mai ales în cazul persoanelor care sunt nevoite să o poarte timp îndelungat aşa cum sunt cadrele medicale, persoanele care lucrează cu publicul sau cele care lucrează continuu în spaţii închise.

Una dintre probleme este căldura excesivă asociată cu transpiraţia care poate genera neplăceri la nivelul pielii. În plus, au de de suferit şi persoanele cu afecţiuni tegumentare preexistente.

Astfel, medicii dermatologi recomandă respectarea regulilor de îngrijire a pielii pentru ca masca să nu ne provoace neplăceri. O atenţie sporită trebuie să acorde şi persoanele care folosesc machiajul excesiv.

În plus, nu trebuie să uităm nici de produsele cu fotoprotecţie solară, chiar dacă purtăm mască, pentru că aceasta nu acoperă toată faţa. Este de preferat să optăm pentru cele care oferă atât protecţie împotriva UVA, cât şi UVB.

Aflăm toate informaţiile ultile despre îngrijirea pielii pentru perioada cât trebuie să purtăm măşti de protecţie din interviul video cu dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Viviana Iordache - Medic primar dermatolog
Dr. Viviana Iordache este Medic Dermatolog și coordonator al Clinicii Medicum.  Educație și parcurs profesional A absolvit Facultatea de Medicină Bucureşti în 1995; Are specializare în dermatologie la Spitalul Clinic Colentina 1995-2000, medic specialist dermatolog din 2000; A colaborat ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar dermatolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult