Remedii eficiente pentru mahmureala de după Sărbători

Există multe mituri şi legende despre cum să scapi de mahmureală. Iată 12 metode care şi-au dovedit utilitatea.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Vrei să scapi de mahmureală? Încearcă să menţii hidratarea optimă. La un pahar de alcool, consumă şi un pahar de apă. Astfel eviţi deshidratarea.Nu consuma alcool pe stomacul gol.  Consumă pe parcursul serii, carbohidraţi sănătoşi, astfel încât ficatul să metabolizeze întâi alimentele.

Fereşte-te de băuturile colorate. Alege vin alb, gin sau vodcă. Băuturile colorate fermentează şi sporesc mahmureala.Evită şampania sau combinaţiile cu băuturi carbogazoase. Bulele facilitează absorbţia mai rapidă a alcoolului.

Ia un mic dejun consistent. După o noapte grea, încărcată de alcool, nivelul glucozei este extrem de scăzut.Omleta este un remediu bun. Ouăle conţin taurină, care ajută la refacerea ficatului.

Ia o tabletă cu multivitamine. Alcoolul elimină nutrienţi importanţi din organism şi scade nivelul electroliţilor.Bananele sau spanacul ajută la creşterea nivelului de potasiu din organism, pentru a restabili activitatea cardiovasculară.Ceaiul de ghimbir ajută digestia şi combate cu succes stările de greaţă.

Oricât ar părea de greu, ieşi la aer şi fă mişcare- eliberează endorfine în organism, iar oxigenul ajută la detoxifiere.Cel mai important remediu rămâne echilibrul. Încearcă să nu exagerezi, să nu amesteci băuturile şi să dormi suficient.

sursa foto: pixabay
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult