Cum ne pregătim tenul înainte de Sărbători

Iată la ce tratamente putem apela atât acasă, cât şi în salon, pentru a ne pregăti tenul de Sărbători.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Pentru că de Sărbători nu doar ţinutele ne preocupă, ci şi cum arată tenul nostru şi ce machiaj aplicăm, pregătirea pielii reprezintă un pas extrem de important. Atunci când tenul este curat, îngrijit, iar celulele moarte sunt îndepărtate, nu doar obţinem un aspect sănătos, ci totodată machiajul devine mai rezistent şi se aşază mult mai frumos.

Am stat de vorbă cu Monica Lupu, cosmetolog, care ne-a vorbit despre tratamentele ”fulger” pe care le putem face acasă sau în salon înainte de un eveniment important din viaţa noastră, în cazul de faţă, Sărbătorile de iarnă. Specialistul menţionează încă de la început că tenul trebuie îngrijit doar în anumite perioade ale anului sau în preajma ocaziilor speciale, ci acest lucru trebuie să devină o rutină, iar îngrijirea să se facă în fiecare zi. Astfel putem ameliora sau cel puţin încetini semnele de îmbătrânire de pe ten. 

Mai mult, tratamentele şi produsele pe care le folosim, nu le alegem după cum credem noi că ar fi mai bine, ci la recomandarea unui specialist.

”Este foarte important ca periodic să mergem la un specialist care să ne poată identifica tipul de ten şi afecţiunile cu care ne confruntăm”, explică Monica Lupu.

În urma unei diagnoze, specialistul va şti exact ce produse şi ce tratamente să recomande, iar dacă ezităm să facem acest lucru, putem ajunge să schimbăm structura pielii, tipul de ten şi, eventual, să agravăm problemele deja existente.

”Folosirea produselor necorespunzătoare tenului nostru pot modifica tipul de ten pe care îl avem sau afecţiunile deja prezente”, adaugă specialistul cosmetolog.

În cazul tratamentelor realizate acasă, alegerea ideală sunt peeling-urile enzimatice, la care putem apela o dată pe săptămână şi care ne ajută să curăţăm tenul şi să îndepărtăm celulele moarte. Următorul pas este acela de a aplica o cremă hidratantă sau o mască hrănitoare sau cu rol de echilibrare a sebumului.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult