Răzvan Petrovici: „Sunt un om fără principii, dar am etica mea personală”

Răzvan Petrovici mărturisește că la finalul liceului nu cunoștea deloc limba engleză, dar mai târziu, acesta a ajuns să colaboreze cu companii internaționale.
  • Publicat:

Invitat în emisiunea Andreei Perminova, „Înapoi în viitor”, cunoscutul om de afaceri Răzvan Petrovici a mărturisit că la finalul liceului nu cunoștea limba engleză. Acesta a învățat timp de 13 ani limba rusă, dar, cu toate acestea, rămânea constant corijent la această materie. „Bunica mea maternă m-a îndoctrinat cu faptul că rușii au fost răi”, a spus invitatul emisiunii. 

Despre afacerile anilor ’90, cu Răzvan Petrovici

După ce a făcut bani din afacerile sale, Răzvan Petrovici a cunoscut pe cineva care deschisese prima parfumerie de lux, împreună cu o companie germană. Ulterior, această companie a fost cumpărată de Procter & Gamble. Puțin mai târziu, omul de afaceri a făcut școala de business cu ajutorul celor de la Procter & Gamble.

„Mi-am făcut foarte multe cunoștințe, am intrat în contact pentru că e o lume foarte mică și am intrat în industria alcoolului. Cert este că eu m-am remarcat ca un om care este specialist în adventure market”, mărturisește invitatul.

A intrat în lumea distribuției, iar ca să facă distribuție a trebuit să devină reprezentant. Dar pentru importul de țigări și alcool trebuia creat un cadru legislativ. „Am creat niște asociații profesionale, am participat activ la lucrările comisiilor parlamentare și am adus exemple, ajutat de companiile străine. Într-un final, s-a adoptat o legislație care a putut face posibile importurile în condiții normale”, a adăugat afaceristul Răzvan Petrovici.

Răzvan Petrovici: „Nu există un parcurs al antreprenoriatului. Trebuie să iei decizii”

Răzvan Petrovici a ajuns antreprenor pentru că nu a găsit un job bine plătit în anii ’90.

„Ce faci în fiecare zi pentru a transforma lumea într-un loc mai bun?”, a fost întrebat invitatul emisiunii „Înapoi în viitor”.

Răspunsul: „Te gândești tu cum ești mai bun”, a declarat Răzvan Petrovici.

Însă tot acesta spune că nu reușește în fiecare zi să fie un om mai bun. „Sunt un om fără principii. Nu sunt ipocrit să pretind că am principii.”

Invitatul crede că principiile sunt făcute în așa fel încât să fie încălcate și crede că fiecare om pus într-o situație extremă renunță la principii. „Am etica mea personală, care este un ansamblu de învățăminte și de tot ce mi s-a întâmplat în viață. Din fiecare întâmplare din viață înveți câte ceva și încerci să faci diferența dintre bine și rău”, a încheiat omul de afaceri Răzvan Petrovici, invitat în emisiunea Andreei Perminova.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult