Răzvan Petrovici: „Antreprenoriatul îl ai în sânge, sunt a cincea generație de negustori”

Omul de afaceri Răzvan Petrovici a dezvăluit aspecte personale legate de copilăria lui: "Am picat cu brio la medicină".
  • Publicat:

Prezent în emisiunea Andreei Perminova, „Înapoi în viitor”, omul de afaceri Răzvan Petrovici a dezvăluit aspecte personale legate de copilăria lui. Acesta a spus că nu este singur la părinți: mai are un frate de mamă cu care a crescut. Primul eveniment din copilărie pe care și-l aduce aminte și pe care nu-l va uita niciodată este momentul în care a primit o palmă de la tatăl lui. „În copilărie, tata mi-a spus că nu am ce căuta acasă bătut”, mărturisește invitatul.

Răzvan Petrovici: „Am picat cu brio la medicină”

Surse de inspirație pentru Răzvan Petrovici au fost atât mama, cât și tatăl acestuia. După ce a picat la medicină, Răzvan Petrovici a luat decizia că trebuie să schimbe ceva. Așa că s-a înscris la Politehnică, iar cu ajutorul matematicii și a fizicii, a reușit să devină inginer chimist. În timpul facultății, a lucrat timp de 5 ani în Centrocoop, iar susținerea primită din partea părinților a fost una limitată.

„Anteprenoriatul îl ai în sânge, sunt a cincea generație de negustori”

„După Revoluție lucrurile s-au schimbat”, spune invitatul. Omul de afaceri este de părere că anteprenoriatul îl ai în sânge și crede că a fost înzestrat cu acest dar de la strămoși.

În 1991, Răzvan Petrovici reușește să-și facă prima companie de retail. Ulterior, au survenit diverse crize în trading precum lipsa cartofilor, a zahărului, a făinei și a altor alimente de bază. Ca urmare a acestor situații, Răzvan Petrovici a avut șansa să aibă parte de diverse operațiuni economice care în final i-au creat un capital.

Cu toate că Răzvan Petrovici este finul lui Virgil Măgureanu, primul director SRI, acesta spune că l-a cunoscut cu mult după ce a reușit să devină anteprenor.

„Poate că ar fi de menționat faptul că primul meu șef în Centrocoop a fost generalul Gioni Popescu. Domnul profesor Măgureanu, care mi a facut onoarea să-mi fie naș din rațiuni de familie, nu mai era directorul SRI în anul 1999. Dacă ar fi să mi se impută ceva, poate că mi s-ar putea imputa această relație cu generalul Gioni Popescu, cu care am avut o relație bună, dar nu extraordinară.”, adaugă omul de afaceri, invitat în cadrul emisiunii „Înapoi în viitor”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult