Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu, un medic român apreciat în Germania, dar cu sufletul îndreptat spre România

Am stat de vorbă cu Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu, care ne-a povestit despre plecarea în Germania și cum sufletul i-a rămas îndreptat spre România.

Am auzit de multe ori că sănătatea este cel mai de preț lucru. Absolut adevărat! Din păcate, conștientizăm acest aspect abia atunci când ne confruntăm cu diverse probleme de sănătate. Așa cum bine știm, cancerul se numără printre principalele cauze de deces la nivel global, motiv pentru care vizita la medic nu trebuie să întârzie, pentru că prevenția poate salva vieți. Am stat de vorbă cu Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu, Directoarea Clinicii de Radiooncologie a Spitalului Universitar din Freiburg, Germania, care ne-a povestit despre plecarea în Germania și cum sufletul i-a rămas îndreptat spre România.

„Am vrut să-mi măresc orizontul. Să vă lucruri noi, să văd cum se lucrează în alte instituții. Am avut șansa de a face specializarea la Munchen la Universitatea Tehnică, după care am plecat în America la Boston, la Harvard pentru o scurtă vreme ca cercetător științific. După am venit la Freiburg, unde conduc de 15 ani Clinica de Oncologie a spitalului din Freiburg”, povestește Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu.

Întrebată ce sfat are pentru tinerii care încă nu știu dacă să profeseze în țară sau peste granițe, Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu spune că „Am un sfat pentru toți, dar în special pentru femei. Să aibă curaj. Mi se pare esențial, bineînțeles, pe lângă muncă și perseversență. Dacă să rămână în țară sau să plece în străinătate mi se pare că este opțiunea personală, este o hotărâre foarte complexă. Dar dacă mă întrebați ce aș dori României, aș dori să plece cât mai mulți tineri în străinătate pentru o perioadă definită și să se întoarcă cu bagajul plin de cunoștințe în România și să ajute școala de medicină românească”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Prof. dr. Anca-Ligia Grosu - Profesor doctor Radiologie Oncologie
Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu este un celebrat Radiologie Oncolog cu mai mult de 25 ani de experiență. Ea face parte din multe organizații academice și profesionale, cum ar fi Scaun al Departamentului de Oncologie a Radiațiilor, Centrul Medical - Universitatea din Freiburg, Membru al Senatului Universității ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Profesor doctor Radiologie Oncologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult