Postura de victimă: 8 moduri prin care poți ieși din ea Pastila de PSIHOLOGIE

Muli dintre noi rămânem în postura de victimă.
  • Publicat:

Postura de victimă – acea stare în care te plângi de viața ta și te conectezi cu propria neputință – este o stare în care poți intra ușor și poți rămâne blocat, chiar și o viață întreagă. Colega noastră, Bianca Poptean, psiholog, ne vorbește despre opt moduri în care poți ieși din postura de victimă.

A te victimiza și a te gândi că ce ți se întâmplă ție e groaznic și nimeni n-a mai simțit așa o suferință nu numai că te conetctează cu neputința ta, dar te transformă într-o persoană care nu poate să-și rezolve singură problemele, o persoană care se plânge în permanență și care, la un moment dat, va fi evitată de ceilalți.

Iată 8 moduri în care poți ieși din postura de victimă:

Asumă-ți responsabilitatea pentru lucrurile care chiar sunt în controlul tău și nu-i mai învinovăți pe alții! În momentul în care devii responsabil pentru viața ta, ai parte de o nouă perspectivă.

Nu te mai plânge de circumstanțele vieții tale! Vezi ce poți rezolva, acceptă ce nu stă în puterea ta și mergi mai departe!

Identifică modelul – de unde ai învățat că a te plânge și a fi victimă îți aduce beneficii. Vrei o viață ca a acelei persoane?

Nu-ți mai plânge de milă! Mai bine vezi ce poți face cu cărțile pe care ți le-a oferit viața.

Oprește-te din a te compara cu alții! Compară-te cu tine însăți și apreciază-te pentru cât ai evoluat!

Încearcă să nu mai porți ranchiună! Îți irosești degeaba energia atât de prețioasă!

Vezi care sunt lecțiile pe care le-ai avut de învățat din experiențele prin care ai trecut.

Fă o listă cu realizările și calitățile tale! Și vezi câte ai reușit, de fapt, în viața ta!

Așa că te invit să nu mai fii o victimă a circumstanțelor, ci creatorul vieții tale!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult