Cum îi convingem pe copii să consume alimente sănătoase

Implicarea copilului în pregătirea alimentelor sau stabilirea meniului îl face mai interesat să consume produsul la care a muncit.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Implicarea copilului în pregătirea alimentelor sau stabilirea meniului îl face mai interesat să consume produsul la care a muncit.
 

Serviţi supe sau ciorbe la începutul mesei. Asta îl face să se simtă sătul mai repede şi va amâna desertul.Păcăliţi ronţăielile dintre mese, înlocuind gustările nesănătoase cu baghete de legume crude: morcovi, ţelină, castravete.


Încurajaţi-l să consume nuci, migdale, caju, fistic şi batoane de cereale fără zahăr. Lăsaţi-l să-şi stabilească singur porţia şi să-şi pună mâncarea în farfurie. Nu insistaţi dacă nu consumă toată cantitatea.

Nu aduceţi toate felurile de mâncare la masă, ci serviţi porţii mici, din fiecare fel de mâncare.
Folosiţi ingrediente naturale la prepararea dulciurilor în casă: în locul ciocolatei calde la plic, folosiţi lapte degresat şi cacao.

Înlocuiţi chipsurile din comerţ cu legume feliate şi coapte în cuptor, cu un praf de sare.Amintiţi-i să consume cât mai multă apă, limonadă fără zahăr sau ceai cu o jumătate de linguriţă de miere.
Stabiliţi săptămânal un joc cu legumele preferate şi pregătiţi-le împreună cu cel mic.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult