Oprah a împlinit 66 de ani. Iată ce nu ştiai despre ea!

La 66 ani, Oprah este una din cele mai influente femei din toate timpurile. CSID a selectat câteva din lucrurile mai puţin cunoscute despre ea.
  • Publicat:
  • Actualizat:

La 66 ani, Oprah este una din cele mai influente femei din toate timpurile. CSID a sectat câteva din lucrurile  mai puţin cunoscute despre ea.

Oprah Gail Winfrey a fost prima femeie care şi-a produs propria emisiune de televiziune.Oprah este prima femeie care a avut un trust media.Este printre cele mai influente personalităţi feminine din toate timpurile. Numele trecut în certificatul de naştere era Orpah, după un personaj biblic, inspirat din „Cartea lui Ruth”. Orpah era un nume greu de pronunţat, aşa că, pentru apropiaţi, s-a transformat în Oprah.

În copilărie, a fost poreclită „Predicatoarea”, pentru că recita pasaje întregi din Biblie. A asistat la numeroase slujbe religioase alături de bunica ei.La vârsta de 17 ani a câştigat concursul de frumuseţe „Miss Black Tenessee”.

Prima femeie de culoare milionară

În primii ani de şcoală purta rochii confecţionate din pânza de la sacii de cartofi. A rămas însărcinată la vârsta de 14 ani, în urma unui viol. Bebeluşul a decedat curând după naştere.

La vârsta de 19 ani a devenit cea mai tânără femeie de culoare vedetă a unui post tv din Nashville.În 2003, Oprah a devenit prima femeie de culoare milionară. Oprah a fost decorată cu „Medalia  Prezidenţială a Libertăţii” pentru contribuţia remarcabilă avută în dezvoltarea naţiunii.

Oprah a realizat o ediţie specială din regiunea unde nu locuia nicio persoana de culoare. În zilele în care Oprah a decis sa transmită din mijlocul comunităţii, adepţii KKK iniţiaseră manifestaţii violente.

La 55 de ani, Oprah a aflat că are o soră vitegă, Patricia. În ultimul sezon Oprah Show, povestea Patriciei a fost făcută publică. Mama Patriciei şi a lui Oprah a dezvăluit motivul pentru care Patricia a fost data spre adopţie.

Oprah nu a fost căsătorită niciodată

Deşi are o relaţie cu Stedman Graham de mai bine de 30 de ani, Oprah nu s-a căsătorit niciodată.Oprah şi Stedman s-au întâlnit la un eveniment caritabil, în 1987.Cei doi s-au logodit în 1992, dar nunta nu a mai avut loc.

Este printre puţinele personalităţi în viaţă care au avut o expoziţie la Institutul Smithsonian. Expoziţia a durat un an de zile şi a spus povestea celor 25 de ani în care Oprah a prezentat emisiunea. Numele companiei pe care o deţine, Harpo, este o anagramă a numelui Oprah. Harpo este şi numele unui personaj din filmul ‘’Culoarea purpurie”. Oprah a obţinut o nominalizare la Globurile de aur pentru cel mai bun rol feminin secundar.

„Mi-ar plăcea să mai fac televiziune, dar…”

În 2018 a devenit prima femeie afro-americană care a primit premiul Cecile B. DeMille la Globurile de Aur. Premiul i-a fost acordat pentru impactul avut asupra industriei divertismentului. Discursul la Globurile de Aur a lansat ideea că Oprah ar trebui să candideze la preşedinţia Statelor Unite.

Recent, Oprah a fost întrebată dacă ar relua emisiunea.“Da, mi-ar plăcea să fac asta din nou, dar nu în fiecare zi…”

sursa foto: 123rf.com, hepta.ro
sursa video: YouTube

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult