Iuliana Dabija: „Recomand două mese pe zi”

Psihonutriționistul Iuliana Dabija a dezvăluit ce alimente consumă zi de zi și cum își organizează mesele principale ale zilei, în funcție de propriile nevoi.
  • Publicat:

Psihonutriționistul Iuliana Dabija, invitată la Marius Tucă Show, dezvăluie amănunte despre numărul zilnic de mese recomandate. Această este de părere că două mese pe zi sunt perfecte pentru o bună funcționare a organismului.

Mai mult de atât, Iuliana Dabija mărturisește dieta ei de fasting. „Eu fac 16 ore de fasting, iar pe timpul zilei mănânc în intervalul de 8 ore, două mese”, adaugă invitata.

Psihonutriționistul mărturisește că prima masă o are la ora 12:00, urmând ca cea de a două să fie în intervalul orar 18:00-20:00, iar până a două zi, la ora 12:00 să există acea pauză de cel putin 16 ore. Aceasta este de părere că o pauză alimentară de cel puțin 12 ore este vitală pentru sănătate, deoarece ajută celulele să se regenereze.

„Când ai ceva important de făcut, de susținut un discurs sau un test este bine, de cele mai multe ori, ca acestea să aibă loc pe stomacul gol. „Orice are nevoie de susținere intelectuală trebuie făcut pe stomacul gol.”, mărturisește invitata.

“Ne-am deconectat de la ce înseamnă roadele pământului și mergem să cumpărăm ceea ce se fabrică.”

“Eu încep tot timpul cu fructe.”, adaugă Iuliana Dabija. Prima ei masă de la ora 12:00 constă în fructe.

Mai mult de atât, aceasta explică că în cazul sensibilităților la stomac precum senzațiile de aciditate, oamenii pot recurge la a consuma fructe mai alcaline, cum ar fi pepenele galben, pară coaptă sau mango.

Iuliana Dabija dezvăluie că cea de a doua masă a ei constă într-un bol mare de salată care este de nelipsit. “Am o masa destul de consistentă în sensul în care, dacă vreau să mănânc pește, o să îmi fac și o salată mare.”, încheie psihonutriționistul Iuliana Dajiba.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult