Iată ce remedii ai pentru mahmureala după Sărbători

Iată ce remedii ai pentru mahmureala după Sărbători.
  • Publicat:

Ai exagerat cu alcoolul în această perioadă? Iată ce remedii ai pentru mahmureala după Sărbători.

Un pahar de vin în timpul sau după o masă delicioasă nu face rău, dimpotrivă. Sunt studii care spun că vinul roșu poate facilita digestia și reduce absorbția de zahar din organism. Excesul, însă, are efecte adverse. De asemenea, 50 de ml de brandy sau alt produs cu concentrație ridicată de alcool ajuta la metabolizarea mai rapidă a grăsimilor. Depășirea acestei cantități duce, însă, la încetinirea funcțiilor metabolice și la apariția steatozei hepatice.

Cât de dăunător este alcoolul pentru organism

Alcoolul acționează în organism ca factor de stres: crește tesiunea arterială, sunt eliberate în sânge, mai multe substanțe decât este necesar: lipide, zaharuri, cortizon

Organismul folosește energie pentru înlăturarea alcoolului din organism. Metabolizarea alcoolului la nivelul ficatului, „fură” 80% din oxigenul necesar funcționării acestui organ. Astfel, alcoolul devine un „parazit metabolic”. Celulele cardiace și cele nervoase au cel mai ridicat consum de oxigen și suferă cel mai mult sub influența alcoolului.

Abuzul de alcool și consumul matinal „pe stomacul gol” duc la malnutriție. Organismul este lipsit de proteine, substanțe minerale și vitamine. Pe lângă reducerea aportului acestor elemente importante din hrana, excesul de etanol are ca efect reducerea progresivă a capacității intestinului subțire de a resorbi substanțe importante ca: vitamina B1, acidul folic, iar mai târziu sodiu si apa.

Mahmureala- la ce pericole te expui

Incapacitatea progresivă a intestinului subțire de a absorbi substanțe vitale bunei funcționări a organismului (vitaminele A și C, săruri minerale) duce, în timp la tulburări nervoase și tulburări cu origine somatica. Pierderea calciului, a fosfaților și a vitaminei D ca urmare a consumului de alcool, duce la pierderea masei osoase și la creșterea pericolului de fracturare. Inflamațiile mucoaselor gastrice și duodenale, precum și fisurile la nivelul inferior al esofagului duc la sângerări grave. Consumul permanent de alcool creste de zece ori mai mult riscul de îmbolnăvire de cancer esofagian.

Sub incidenta suferinței intra și mușchiul cardiac. Îmbolnăvirea acestui mușchi se numește cardiomiopatie. De patru ori mai mulți alcoolici mor din cauza tulburărilor cardiace decât de ciroza.

 Iată ce remedii ai pentru mahmureala după Sărbători

Somnul, hidratarea, consumul de proteine de calitate, exercițiile fizice moderate. Acestea sunt căi pentru a combate disconfortul produs de consumul exagerat de alcool. Mai multe detalii în materialul video.

Urmărește CSID.ro pe Google News