Dr. Roxana Culcer, medic neonatolog: cum sunt afectaţii copiii de coronavirus VIDEO

Copiii nu sunt atât de afectaţi de formele severe ale infecţiei cu coronavirus. Un medic neonatolog român stabilit în Australia explică de ce se întâmplă acest lucru.

Ca mamă, am urmărit cu sufletul la gură rata infectării cu coronavirus a copiilor şi am aflat, cu uşurare, că aceştia nu sunt atât de afectaţi şi fac, de cele mai multe ori, forme uşoare. Am stat de vorbă cu Roxana Culcer, medic neonatolog la Westmead Hospital, din Sydney, Australia şi am aflat câteva ipoteze vehiculate în lumea medicală care ar putea explica rata mică de infectare a celor mici.

Este important de ştiut, totuşi, că deşi procentual este un număr mic de copii care fac forme severe, cei mici pot fi, totuşi, purtători asimptomatici ai coronovirusului 1i îl pot, astfel, răspândi foarte uşor. 

Bianca Poptean
Bianca Poptean
Sunt deja 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată