Dr. Mihaela Bilic: Nu e obligatoriu să avem mai multe feluri de mâncare

Dr. Mihaela Bilic explică de ce nu e obligatoriu să avem mai multe feluri de mâncare la o masă și ce presupune o porție de mâncare.

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a vorbit despre alimentație și nutriție, dar în special despre felurile de mâncare pe care unii le consideră „gustări”, în timp ce alții le consideră „mese”.

„Pentru mine cafeaua cu lapte este un fel de mâncare. Mai ține și el de foame. Un lapte bătut este un fel de mâncare, o supă cremă este un fel de mâncare. Inclusiv la masă nu este obligatoriu să avem mai multe feluri de mâncare”, explică specialistul nutriționist.

Dr. Mihaela Bilic mai spune că prânzul ar trebui să fie un singur fel de mâncare, fie că este vorba de o supă cremă sau o salată, iar seara dacă nu vrem să îi dăm organismului materie primă din care să facă ușor grăsime să se elimine carbohidrații.

„Dăm la o parte făinoasele, orezul, pastele, nu le mâncăm seara. Noi ca români avem o problemă cu porțiile. Porția de carne corectă este cât un pachet de cărți de joc, iar restaurantele care nu ne dau mâncare cât un platou sunt corecte. Porția a căpătat niște dimensiuni pe care organismul nostru nu le mai duce”, a explicat Dr. Mihaela Bilic în Gândul Live.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult