Dr. Gabriella Bondoc: Cum gestionăm frica de coronavirus VIDEO

Frica de coronavirus este una dintre cele mai mari temeri ale umanității în această perioadă.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Suntem în plină pandemie, numărul de infectări este, în continuare destul de ridicat, fapt ce determină ca frica de coronavirus să fie într-o continuă creștere. Teama de îmbolnăvire sau de a face forme severe poate provoca atacuri de panică sau poate accentua depresia și anxietatea.

În materialul video psihiatrul Gabriella Bondoc ne-a explicat pe larg cum ia naștere frica de coronavirus și ce anume putem face pentru a o învinge.

Acceptați schimbarea

Medicul a explicat încă de la începutul interviului că mulți dintre noi nu acceptă faptul că realitatea noastră, a tuturor, s-a schimbat. Virusul există, ne contaminează și, uneori, duce la deces. Din această cauză stilul de viață cu care eram obișnuiți s-a schimbat major. Este nevoie de precauție, de metode de protecție – să purtăm mască, să ne spălăm pe mâini și să ne dezinfectăm des, să limităm întâlnirile, să nu ne apropiem la mai puțin de 1,5 m de oameni, să păstrăm distanța. Pe măsură ce vom accepta că – cel puțin o vreme – aceasta este noua realitate, noul nostru stil de viață – vom reuși să ne echilibrăm.

Frica de coronavirus nu e chiar atât de rea

Psihiatrul Gabriella Bondoc a vorbit în interviul video despre faptul că frica de virus trebuie privită ca o garanție a protejării noastre. În momentul în care nu ne mai este prezentă frica de coronavirus, putem lăsa garda jos și, astfel, devenim mult mai pasibili să ne îmbolnăvim. Așa că, atâta timp cât ne este teamă de acest virus, suntem în zona de siguranță pentru că această frică ne va face să respectăm distanțarea, regulile de igienă, să fim atenți la cei din jur și să acceptăm mai rapid noul nostru stil de viață.

Important este să reușim să atingem acel echilibru, astfel încât frica de coronavirus să ne protejeze de îmbolnăvire, dar să nu devină atât de crescută, încât să devină un factor disturbator major.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Gabriella Bondoc - Medic psihiatru primar
Dr. Gabriella Bondoc este medic psihiatru primar, psihoterapeut și fondatoare a uneia dintre cele mai de succes și mai mari clinici de sănătate mintală din România: Clinica Hope. Cu o vastă experiență în tratarea persoanelor cu tulburări mintale, Dr Gabriella Bondoc are un interes profesional ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic psihiatru primar
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult