Dr. Dragoș Zamfirescu: microchirurgia, tehnica revoluționară care salvează vieți

Microchirurgia este unul dintre domeniile în care noutățile sunt la ordinea zilei.

N-am fi putut vorbi cu altcineva mai potrivit despre noutățile care vizează microchirurgia decât cu Dragoș Zamfirescu, medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, doctor în științe medicale, un medic cu o experiență de peste 20 de ani în chirurgia reconstructivă ce are la activ peste 8000 de intervenții chirurgicale dintre care unele cu grad deosebit de dificultate si premiere naționale.

Microchirurgia este o pasiune foarte aproape de sufletul medicului Zamfirescu, domeniu în care are o experiență de 24 de ani! Din punct de vedere al noutăților, microchirurgia este domeniul cel mai activ și cu cele mai importante noutăți.

Recent, Dragoș Zamfirescu a participat la prezentarea unui microscop al viitorului care nu are încă preț: e vorba despre un microscop care nu mai are oculare – e pur și simplu o cameră de luat vederi foarte performantă ( 4K, 8K), cu un braț robotic, poți vedea 3D (te uiți cu niște ochelari printr-un monitor foarte mare prin care vezi niște detalii incredibile). Fiind un câmp vizual foarte mare, toți cei prezenți se pot uita, iar brațul acela robotic facilitează foarte mult intervenția pentru că are foarte multe funcții. Acest microscop, consideră medicul Dragoș Zamfirescu va aaduce o schimbare majoră în microchirurgie.

Mai mult, microchirurgia poate aduce beneficii și în reconstrucția mamară, printr-o completare a acesteia. În momentul în care se intervine microchirurgical, se poate reda nu doar forma, ci și sensibilitatea sânului. Se vorbește mult în ultima vreme despre microchirugia de prevenire a limfedemului – atunci când se scot ganglionii din axilă – care ajută la repararea și reconstrucția imediată a vaselor limfatice sau aducerea unor ganglioni din altă parte și realizarea unor anastomoze limfo-venoase. Acesta este un domeniu de super microchirurgie, fiind vorba de vase foarte mici. Însă și în anumite operații de reconstrucție de sân, în care pacientelor le lipsește sânul, dar au limfedem, în aceeași operație se poate realiza și reconstrucția sânului, dar și reconstrucția unor ganglioni în zona laterală care ameliorează limfedemul.

Urmăriți interviul cu Dragoș Zamfirescu și veți afla mai multe noutăți din microchirurgie!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Dragoș Zamfirescu - Medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă
Dr. Dragoș Zamfirescu, medic primar Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, e imposibil de caracterizat în câteva rânduri. Îi place cuvântul GRIJĂ – sună atât de simplu! – pentru că adună în el toată candoarea, pasărea și inteligență de care este capabil. Pacienții ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult