Dr. Bogdan Pârlițeanu, urolog: de ce merg bărbații mai rar la medic

Dr. Bogdan Pârlițeanu explică de ce bărbați nu merg la medic la fel de des ca femeile.

Dr. Bogdan Pârlițeanu, medic specialist urolog, ne-a explicat într-una dintre emisiunile CSID.RO LIVE de ce bărbații merg mai rar decât femeile la medic.

Afecțiunile urologice au fost și vor rămâne un subiect delicat pentru bărbați, fapt ce îi face să fie reticenți în a se prezenta la medic.Acest fapt se explică și prin faptul că există o lipsă a educației medicale, dar și o lipsă a programelor de prevenție și de conștientizare a afecțiunilor urologice și, în special, a celor prostatice. Mai mult, Dr. Bogdan Pârlițeanu a explicat faptul că bărbații merg mai rar la medic prin faptul că există o lipsă a educției sanitare, în general, dar și pentru că afecțiunile prostatice reprezintă, încă, un subiect tabu. La toate acestea se adaugă și tipologia bărbaților: există bărbați încăpățânați, bărbați temători sau bărbați nepăsători.

Alți factori care influențează faptul că bărbații merg mai rar la medic sunt lipsa de încredere în sistemul sanitar datorat unor traume în antecedente sau povestite de cunoscuți, teama legată de internarea într-un spital sau chiar, uneori, accesul la informațiile medicale. Însă acest motiv nu mai este un motiv real. Astăzi există nenumărate canale mass-media care oferă informații pe înțelesul tuturor, există internetul, deci în câteva minute pacienții s epot informa și pota afla ce au nevoie să știe despre bolile urologice. Așadar, astăzi, lipsa accesului la informația medicală nu mai este un motiv real al neprezentării la medic a bărbaților. Aceștia pot afla mai rapid informații despre problemele urologice și îi pot ajuta pe pacienți să își învingă teama și să meargă la medic.

Este important ca oamenii să conștientizeze aceste probleme medicale și să se prezinte la medic pentru a afla din timp care sunt afecțiunile de care suferă și pentru a depista din timp diagnosticele mai grave de tipul cancerului de prostată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Bogdan Pârlițeanu - Medic specialist Urologie
Dr. Bogdan Pârlițeanu este medic specialist în Spitalul Clinic Sanador, unde operează și acordă consultații începând din 2018. Dr. Bogdan Pârlițeanu este medic specialist în Spitalul Clinic Sanador, unde operează și acordă consultații începând din 2018. Membru al Asociației Române ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist Urologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult